I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Predstava “Trag ljudskih zuba” kao podsetnik na problematiku porodičnog nasilja

Do jula ove godine u porodičnom nasilju u našoj zemlji nastradale su 23 žene, a ukupno je prijavljeno 44.728 slučajeva nasilja.

Povodom završetka kampanje „16 dana borbe protiv nasilja nad ženama” i obeležavanja 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” amatersko pozorište „Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva izvelo je pozorišnu predstavu „Trag ljudskih zuba”. Režiser predstave je Milan Martinović, a uloge su odigrale Milesunić Ivana i Mileusnić Jovana.

Ova drama, po tekstu Mirjane Ojdanić, govori o dve žene iz različitog miljea koje se jedne noći nalaze u sobi Sigurne kuće. Sličnosti i razlike neobrazovane žene sa sela i intelektualke koje su osuđene jedna na drugu, predstavljene su na komično-tragični način.

PerSu marketi

– Na poziv Srednjobanatskog upravnog okruga odigrali smo predstavu koja govori o nasilju nad ženama. Predstava se igra već dve-tri godine i napravili smo je upravo jer je ovaj problem zastupljen kako kod nas u Srbiji, tako i svuda u svetu. Što je čovek u većoj krizi, a tu ne mislim samo na materijalnu, već je prisutna i kriza morala gde se briše granica između dobra i zla, idealni su uslovi za nasilje u svim oblicima. Način života danas afirmiše nasilje. Znam da se ništa neće promeniti posle naše predstave, ali ukazati na probleme u društvu je zadatak pozorišta i trudimo se da naše predstave govore o njima – izjavio je Milan Martinović, reditelj u amaterskom pozorištu „Jovica Jelić”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh