I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska premijera monodrame o Lazaru Dunđerskom 7. februara

Zrenjaninska premijera monodrame „Lazar” posvećena najbogatijem i najuticajnijem Srbinu u Austrougarskoj monarhiji, velikom dobrotvoru i zadužbinaru Lazaru Dunđerskom, biće izvedena 7. februara od 20 časova u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”. 

Olivera Lisica, Zoran Ljubotina i Zoran Subotički

Ulogu glavnog junaka odigraće Miodrag Petrović, prvak drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, autor teksta je mr Zoran Subotički, a reditelj i scenograf Ljuboslav Majera.

– Ova monodrama je deo trilogije u okviru projekta Čudesni svet Dunđerskih. U 2018. godini na red je došla tema o samom Lazaru Dunđerskom koji je bio stub čitave te porodice. Bio je ekonomski mag i obezbedio imanje celoj porodici i proslavio njeno ime. Predstava je umetnički omaž negovom životu i publika će imati priliku da vidi Lazara kao biznismena, preduzetnika, nacionalno svesnog čoveka koji se na jedan veoma lep način odnosi prema kulturi i umetnosti – izjavio je Subotički.

PerSu marketi

Direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina podsetio je da je Lazar Dunđerski ostavio jedan veliki pečat u Autrougarskoj monarhiji, pomagao je srpski nacion i sav srpski živalj.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ponosan sam što smo sa Srpskim narodnim pozorištem dogovorili da realizujemo ovu predstavu i zahvaljujem se na tome što su nam omogućili da organizujemo ovako nešto lepo u našem gradu. Iskoristićemo priliku da ovako nešto ubuduće bude deo zrenjaninske svakodnevice. Sve ovo predstavlja jedan novi turistički proizvod za naše goste i sugrađane – rekao je Ljubotina.

Ova predstava imaće humanitarni karakter. Kompletan prihod od prodatih ulaznica namenjen je ženama i deci žrtvama nasilja i deci bez roditeljskog staranja.

Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad zahvalila se Turističkoj organizaciji što im se obratila kao ustanovi koja ima najbolji uvid u to kome je najvše potrebna pomoć.

– Centar za socijalni rad ima namenski račun koji je namenjen deci i ženama žrtvama nasilja u porodici kao i deci bez roditeljskog staranja. Svi znamo da Grad Zrenjanin ima i Sigurnu kuću u kojoj je trenutno smešteno 16 žena i 16 dece, a u Zrenjaninu trenutno živi oko 130 dece bez roditeljskog staranja. Sredstvima sa ovog namenskog računa uspevamo da zaštitimo žrtve nasilja, da ih podržimo i da im pomognemo da izađu iz stanja što lakše i bolje – kazala je Olivera Lisica.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh