I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Predrag Marić: Zrenjanin će organizovati Međunarodno takmičenje vatrogasaca

Zrenjanin će sredinom aprila biti domaćin prvog Međunarodnog takmičenja dobrovoljnih vatrogasnih društava, koje će na gradskom stadionu okupiti veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva.

Tim povodom u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina danas je održan radni sastanak kom je prisustvovao pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Republike Srbije Predrag Marić.

predrag-maric

Prisutni su bili i predstavnici Vatrogasnog saveza Srbije, Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin i Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu, te se povela tema o položaju vatrogasa u Srbiji i njihovom finansiranju koje i danas predstavlja nerešeno pitanje iako društva na terenu u svim vanrednim situacijama daju maksimum.

PerSu marketi

-Naša je želja da duži niz godina pružimo podršku razvoju dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji. To je nešto čega se nijedna država ne odriče, a našem dobrovoljnom vatrogastvu trebaju zakon i finansijska podrška. Mi smo, kao služba koja se bavi zaštitom i spasavanjem, zainteresovani da pomognemo taj proces. Danas sam u Zrenjaninu dobio obećanje da će lokalna samouprava učiniti sve da međunarodni susret dobrovoljnih vatrogasnih društava prođe na najvišem mogućem nivou, da se pojave takmičari iz što većeg broja zemalja i da se pokaže kojim putem želimo da idemo u narednim godinama, istakao je Marić novinarima nakon radnog sastanka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izneo je uverenje da je Zrenjanin pravi grad za organizaciju ovako važnog takmičenja.

-Takmičenje jeste posebno, ali mislim i da je Zrenjanin poseban po pitanju doborvoljnog vatrogastva. Mi imamo dobro razvijeno dobrovoljno vatrogastvo, 23 aktivna dobrovoljna vatrogasna društva predstavljaju reper koji nas kvalifikuje za domaćine ovako jedne velike manifestacije, i mislim da će sve proteći u najboljem redu, rekao je Janjić.

predrag-maric1

Brojnost vatrogasnih društava jedan je od kriterijuma koji je presudio da naš grad bude domaćin predstojećeg susreta, istakao je Dragan Mihajlović, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije koji iam ulogu glavnog organizatora.

-Zrenjanin je 2012. godine bio domaćin državnog takmičenja koje je okupilo oko 1200 takmičara. To takmičenje je urađeno sa najvišom ocenom, a sa druge strane, dobrovoljci ovde raspolažu sa kompletnom takmičarskom opremom, i mi smo odlučili da se susret održi upravo ovde, rekao je Mihajlović.

Sekretar Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanina, Dragan Jajić kaže da velika podrška dobrovoljnim vatrogasnim društvima dolazi od lokalne samouprave, da vatrogasci ne oskudevajuu opremi, svaki od njih je pokriven osiguranjem, oprema je funkcionalna a vozila se redovno održavaju.

-Grad zrenjanin je svih prethodnih godina iz svojih budžetskih sredstava vrlo uspešno rešavao naša pitanja. Mi ćemo se potruditi da kao domaćini dočekamo sve vatrogasce, i nadam se da će nas u tome pratiti Turistički centar grada, hotelijeri i ugostitelji, i da ćemo sve goste iz zemlje i inostranstva ugostiti kako dolikuje, rekao je na kraju Jajić.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh