I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Predrag Amižić : Problemi su rešeni, „Agroživ“ će opstati

Amizic I love ZrenjaninKompanija „Agroživ“ nastaviće nesmetano proizvodnju s obzirom da je dogovoreno da se ne prodaju povezane firme u stečaju do pronalaženja strateških partnera, izjavio je u sredu direktor kompanije Predrag Amižić.

On je podsetio da je Agroživu pretila opasnost od urušavanja sistema poslovanja zbog najavljene prodaje dela imovine koja se nalazi u stečaju. Kako je dodao Amižić, najavljenom prodajom Živinoplusa, u čijem sastavu je više farmi, inkubator i reprocentar, Agroživ bi ostao bez najvažnije karike u proizvodnom procesu, čime bi u pitanje bio doveden opstanak firme.

„Poslednja tri meseca Agroživ je u ozbiljnim problemima, ali je pre nekoliko dana održan sastanak na kojem je postignut dogovor o prevazilaženju problema. Neće biti prodaje pravnih lica iz stečaja do pronalaženja starteškog partnera za kompaniju“, kazao je Amižić.

Agroživ je od 2010. godine u vlasništvu Javnog preduzeća Srbijagas, a pre toga je poslovao sa tridesetak povezanih i zavisnih društava i svi potrebni kapaciteti za proizvodnje bili su u vlasništvu tih povezanih i zavisnih društava, u kojima sprovode stečajni postupci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

U kompaniji Agroživ trenutno je zaposleno oko 1.300 radnika. Prošla godina završena je prihodom od oko 50 miliona evra, dvostruko više nego u 2011. godini.

Izvor : Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh