I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Predpraznični dani u duhu porodice, radosti i tradicije

Kako bi dolazeće praznične dane učinili prijatnijim i kreativnim, nekoliko civilnih organizacija, udruženja i učenika Osnovne škole „Sonja Marinković” iz Mihajlova su prethodnog vikenda priredili celodnevni božićni program.

Događaj pod nazivom „Porodični Advent u našem naselju” organizovan je za meštane svih uzrasta.

bozicni-medenjaci-mihajlovo-1

UKUSNA DOMAĆA JELA I BOŽIĆNI MEDENJACI

kuvanje-riblje-corbe-mihajlovo-2
Dok su se u dvorištu Mesne zajednice u kotlićima kuvala ukusna jela ovdašnjih marljivih domaćica i domaćina, najmlađi meštani su uz pomoć svoj roditelja i baka pripremali i ukrašavali božićne medelnjake. Medenjaci će biti podeljeni posle posebnog božićnog programa, koji će pripremiti članovi Kulturno-umetničkog društva i učenici Osnovne škole, nakon čega će prisutni moći da uživaju u slatkim kolačima i kuvanim vinima.

Fordomanija

bozicni-medenjaci-mihajlovo-2
Cilj ovih manifestacija jeste da se pored druženja i sticanja novih prijateljstva, najmlađima skrene pažnja na važnost poštovanja i ljubavi unutar porodice.
Organizatori ovogodišnjih programa bili su između ostalih članovi Kulturno-umetničkog društva „Jožef Atila”, Udruženja za ruralni razvoj, Moto Kluba „Mihajlovo i Osnovne škole „Sonja Marinković”, dok su podršku pružili fondacija „Bethlen Gábor” i Udruženje porodica Karpatskog basena.
Piše: Tivadar Borbelj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh