I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Predmet odbrana i bezbednost nakon 27 godina ponovo u školama (VIDEO)

Nakon 27 godina  u srednjim školama će biti ponovo obrađivane teme iz oblasti odbrane i bezbednosti.

 Nastava će se odvijati u svim završnim razredima srednjih škola. U Zrenjaninu će se u 11 srednjih škola obradiđivati  11 tema kroz 200 nastavnih časova.

 Prvi čas je održan u Tehničkoj školi, a predavači su bili  major Vlastimir Radivojević, načelnik Centra Ministarstva odbrane za Srednjobanatski okrug i Đorđe Klać direktor škole, koji je ujedno i rezervni kapetan, pa je nastavu izvodio u svojstvu pripadnika Organizacije rezervnih vojnih starešina. 

I Taxi Zrenjanin

 

 – Oblast odbrane je dugi niz u obrazovnom sistemu Republike Srbije zanemarivana. Moderni tokovi nalažu da se kategorije građana koje mogu da reaguju u slučaju vanrednih situacija, obučavaju kako bi stekli znanja i veštine potrebne za odbranu zemlje – kaže major Radivojević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Škole su u obavezi da ove časove uvrste u čas odeljenskog starešine. Oni su informativnog karaktera i neće biti ocenjivanji – kaže Đorđe Klać direktor Srednje tehničke škole u Zrenjaninu.

 U srednjem Banatu ima 65 odeljenja sa ukupno 1410 đaka koji će imati 260 časova nastave.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh