I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predlog nakon brojnih požara – poljočuvarska služba da pojača svoje aktivnosti

U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga danas je održan sastanak povodom povećanog broja požara na otvorenom.

Sastanku su, pored načelnice Srednjobanatskog upravnog okruga Snežane Vučurević, prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina sa saradnicima, predsednici opština, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, predstavnici gradskog i opštinskih štabova za vanredne situacije, policijskih organa i vatrogasnih udruženja.

Apleovano je na građane da ne pale strnjišta i druge biljne ostatke i rastinje na otvorenom prostoru zbog velikog rizika i opasnosti od požara i širih posledica koje mogu biti izazvane, kao i da će neodgovorni pojedinci snositi zakonom propisane sankcije.

Fordomanija

Pored toga, predloženo je da nadležne policijske službe pojačaju patroliranje kao i da poljočuvarske službe, takođe, pojačaju svoje aktivnosti na obilasku terena i sprečavanju spaljivivanja biljnih ostataka na otvorenom prostoru.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dobrovoljna vatrogasna društva u naseljenim mestima u narednom periodu, do daljeg, treba da uvedu dežurstva zbog rizika od požara zbog poljoprivrednih radova u atarima, koji su još u toku, i da im u tu svrhu lokalne samouprave obezbede sve potrebne uslove za rad a gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije treba hitno da održe sednice štabova i razmotre situaciju na terenu.

Lokalne samouprave u Srednjobanatskom upravnom okrugu treba da donesu odgovarajuće naredbe i odluke u cilju prevencije rizika od požara i delovanja u slučaju izazivanja požara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh