I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predlog Kolektivnog ugovora za zaposlene u Gradskoj upravi

Nakon usvajanja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Nezavisni sindikat Gradske uprave očekuje nastavak dijaloga sa funkcionerima lokalne samouprave kojim bi između ostalog trebalo da se spreči masovno zapošljavanje koje se, prema njihovim tvrdnjama, dešava ovih dana dana, i premeštanje zaposlenih bez ikakavih razloga i kriterijuma, saopštio je taj sindikat.

Gradska uprava

Pravni tim sindikata sačinio je predlog Kolektivnog ugovora za zaposlene u Gradskoj upravi, koji je u petak, 1. marta dostavljen gradonačelniku Ivanu Bošnjaku i načelnici Gradske uprave, Jasmini Malinić.

Cilj Nezavisnog sindikata jeste da zaključivanjem Kolektivnog ugovora ostvari neke od važnih principa:

I Taxi Zrenjanin

1 . Transparentno raspisivanje konkursa za prijem zaposlenih u radni odnos prema stručnim kvalifikacijama. Zalaganje za profesionalizaciju i depolitizaciju Gradske uprave

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

2 . Obrazovanje, stručno osposobljavanje i usavršavanje zaposlenih

3 . Uvođenje Odbora za bezbednost i zdravlje na radu

4 . Utvrđivanje jasnih kriterijuma i principa za rešavanje viška zaposlenih

5. Isplata stimulativnih naknada za zaposlene u skladu sa Zakonom o radu i prethodno donetim Socijalnim programom uz saglasnot sindikata

6 . Izmena koeficijenta za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gradskoj upravi

7 . Isplata prekovremenih sati i putnih troškova u punom iznosu

8 . Isplata zarade u visini od 100% za trudnice, težu bolest ili povredu na radu

9 . Vraćanje isplate toplog obroka i regresa za zaposlene

10 . Obezbeđivanje boljih uslova za rad sindikata i redovno informisanje zaposlenih o pitanjima od značaja za materijalni, ekonomsmki i socijalni položaj zaposlenih.

Ovaj sindikat očekuje da će njihovi predlozi biti prihvaćeni kako bi se u zakonskom roku od 45 dana Kolektivni ugovor mogao zaključiti. Namera Nezavisnog sindikata jeste da „aktivno učestvuje u zaštiti prava i struke zaposlenih na nivou Gradske uprave“, a dodaju i da je „obaveza jednog sindikata mnogo više od omogućavanja nabavke robe na rate za zaposlene“.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh