I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Predavanje mladima o reciklaži ambalažnog otpada – korak bliže ka zaštiti životne sredine

U okviru projekta Sakupljaža, kalkulaža, ambalaža i reciklaža (SKAR)„, u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi Uroš Predić” iz Zrenjanina održana su predavanja i radionice o reciklaži ambalažnog otpada.

Aktivnosti unutar projekta – koje sprovode članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine (Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada), uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (USA) u Beogradu – se pored našeg grada realizuju u još devet srednjih škola širom Srbije.

Govoreći o ciljevima projekta, Bojana Zoraja i Tijana Marinković sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada su izjavile, da su aktivnosti osmišljene prvenstveno da informišu, edukuju i aktivno uključe srednjoškolce u rešavanje problema u vezi sa upravljanjem ambalažnim otpadom.

I Taxi Zrenjanin

-Naša predavanja i radionice se posebno fokusiraju na mlađu generaciju,  na njihovu veoma bitnu ulogu u širenju svesti o važnosti reciklaže među širom društvenom zajednicom, ali i da stimuliše timski rad učenika u konkretnim aktivnostima i promociji zaštite životne sredine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U februaru 2018. godine na Departmanu za inženjerstvo zaštite životne sredine u Novom Sadu, održaće se seminar posvećen projektu, u okviru kojih će predstavnici, učesnici školskih timova prezentovati svoje izveštaje i multimedijalne materijale.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh