I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Defile gradske muzike i mažoretkinja u subotu povodom Praznika mimoze

Povodom obeležavanja jubilej najstarije turističke manifestacije u Crnoj Gori, 50. Praznika mimoze, defile gradske muzike i mažoretkinja proći će centralnim gradskom trgom i Ulicom Kralja Aleksandra Karađorđevića u subotu 12. januara u 12 časova. 

foto: facebook.com/hercegnovi.travel/

Cvetni praznik mimozi u čast osnovan je u Herceg Novom 1969. godine. Tada je zamišljen i do danas se realizuje kao turistička manifestacija koja zimu u gradu na ulazu u Boku ispunjava brojnim kulturnim i sportskim sadržajima, neizbežnim feštama od ribe, vina i muzike, maskenbalima, karnevalskim povorkama.

Dolazak je potvrdilo 15 mažoretkinja, 28 članova duvačkog orkestra, 2 klovna i 2 trombonjera. Automobil će vući alegorijska kola dužine 5,30 metara, širine 2,2 metara i visine 2,5 metara, a maskota ribe će biti dugačka 6 metara, te će ukupna dužina ovih kola biti 12 metara.

PerSu marketi

– U susret Prazniku mimoze, dogovorili smo se sa dragim gostima iz Herceg Novog da napravimo jednu lepu priču u Zrenjaninu. Nadam se da ćemo u sat do sat i po vremena druženja sa njima doživeti ukus i miris mora, vina i svega onoga što nam dolazi sa Jadrana. Želim da pozovem sve građane na ovu prelepu manifestaciju, a mi ćemo gledati da se ona održava svake godine – izjavio je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh