I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Praznični pokloni korisnicima Narodne kuhinje u Zrenjaninu

Zahvaljujući donatorima i dobrim ljudima velikog srca, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin podelili su tokom novogodišnjih i božićnih praznika korisnicima toplih obroka Narodne kuhinje dodatne namirnice, dok su najmlađi dobili i novogodišnje paketiće.  

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević kaže da se zahvaljujući dobroj saradnji Grada Zrenjanina – Odeljenja za društvene delatnosti, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, a uz značajnu podršku lokalnih donatora, u našoj lokalnoj zajednici savesno vodi briga o ljudima koji su socijalno ugroženi.

-Sredstva za program Narodne kuhinje u Zrenjaninu obezbeđuje lokalna samouprava – za pripremu toplih obroka i nabavku mesečnih paketa hrane, kao i paketa hrane za dane vikenda, a deset osnovnih prehrambenih proizvoda za pripremu toplih obroka obezbeđuju se posredstvom Crvenog krsta Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja. Pored toga, trudimo se da animiramo lokalne donatore koji su u mogućnosti da pomognu radu Narodne kuhinje, pojasnila je Tanasijević.

PerSu marketi

Dodaje i da donacije u vidu hrane, volonteri Crvenog krsta moraju u najkraćem roku da podele korisnicima, jer još uvek ne postoji adekvatan magacinski prostor za skladištenje, posebno kada su u pitanju proizvodi zahtevaju nižu temperaturu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Od izuzetnog značaja za rad bilo bi dovođenje u namenu poslovnog prostora u ulici Miroslava Tirše. Lokalna samouprava je adaptaciju navedenog prostora i distributivni punkt Narodne kuhinje sa prostorom za konzumiranje obroka i magacinski prostor, započela još pre tri godine i do sada su urađeni spoljni radovi – fasada, oluci i zamenjeni su prozori. Nadamo se da će tokom ove godine i unutrašnji radovi biti privedeni kraju i da će osvanuti nov, dostupan i bezbedan prostor, u kome će korisnici usluga Crvenog krsta na dostojan način moći da preuzmu sve vrste pomoći – rekla je na kraju Tanasijević.

  • Crveni krst Zrenjanina se ovim putem zahvaljuje svim kompanijama i pojedincima koji pružaju podršku radu ove organizacije. Zahvaljujući njima u mogućnosti su da tokom cele godine više puta obraduju korisnike dodatnom pomoći u vidu prehrambenih artikala i higijenskih proizvoda, slatkiša, igračaka za decu, odeće i obuće.

 

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh