I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Praznične horske čarolije: Dečiji ansambli su čuvari horskog zvuka u Zrenjaninu

Svakako da je jedna od najstvarnijih i najlepših čarolija koja krasi ovaj naš grad horska čarolija. Humanitarnim novogodišnjim koncertom „Praznične horske čarolije“ sinoć je u Baroknoj Sali Gradske kuće zaokružena tekuća i najavljena nova kalendarska godina Horskog festivala „Slobodan Bursać“. Sada već tradicionalno, božićno – novogodišnji koncert Horskog festivala „Slobodan Bursać“ pripada najmlađim pevačima, i sinoć su se publici predstavila četiri dečija horska ansambla.

Koncert su otvorili polaznici privatne Muzičke škole „Aleksić“ koja je sa radom počela u oktobru ove godine.

„Oni su se za neverovatno kratko vreme oformili, pripremili, organizovali i došli na ovo vatreno krštenje. Nije im bilo lako, ali mi je veoma drago da su se pojavili kao još jedna ekipa u gradu koja neguje horsko pevanje“, kaže za naš portal Vladimir Stojković, direktor Festivala.

I Taxi Zrenjanin

Dečiji hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ u Zrenjaninu radi u okviru istoimenog pevačkog društva i neguje duhovnu muziku. Pod dirigentskim vođstvom Jane Drašković publici su se raspevano predstavili dečijim pesmama božićne tematike.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Po uzrastu najmlađi, Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice“, Udruženja Kolegijum, s neverovatnom lakoćom su šarmirali sve prisutne. Odabir pesama, solo tačke najmladjih „Sanjalica“, spontan i vrcav nastup pod sigurnom dirigentskom rukom Sanje Popović Santovac, dali su poseban pečat ovoj večeri.

Završnica koncerta pripala je Gradskom dečijem horu Kulturnog centra Zrenjanina. Znalački i iskusno, poput velikih horskih ansambala odraslih pevača, vodjeni Senkom Milisavljević u velikom stilu su zaokružili šeste po redu „Praznične horske čarolije“.

Koncert  je, kao i do sada imao humanitarni karakter. Prikupljeni slatkiši biće uručeni deci zrenjaninske škole  „9. maj“.

„Želim da se zahvalim svim učesnicima i  organizatorima – Kulturnom centru, KulturKick-u na dobroj volji i dobroj organizaciji, a Gradu Zrenjaninu i kompaniji Persu na podršci. U ime realizatora Festivala „Slobodan Bursać“ želim svima koji u ovom gradu pevaju i slušaju horsku muziku, da čestitam Novu godinu sa željom da se dogodine u zdravlju i veselju vidimo na sedmom po redu Festivalu.“, poručuje Stojković.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh