I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prateći sadržaji „Dani piva 2021“: Izložba pivskih čaša, Zlatni kotlić, Festival kulture i tradicije, Turistički susreti

Na predstojećoj manifestaciji „Dani piva“ koja će u Zrenjaninu biti održana od 26. do 29. avgusta, posetioci će pored izvođača narodne, zabavne i rok muzike, imati priliku da prisustvuju brojnim pratećim sadržajima.

Festival kulture i „Zlatni kotlić“

„Predviđeno je da i ove godine, ukoliko nam situacija dozvoli, održimo niz zanimljivih programa na nekoliko lokacija – pre svega trgovima. U opciji je i organizovanje programa na platou kod Vojvođanske banke. Uz glavne programe i koncerte, imaćemo dosta pratećih programa i sadržaja. „Dani piva“ su uvek interesanti, jer ima dešavanja na 30 – 40 lokacija u gradu. Ove godine, u okviru manifstacije imaćemo Festival tradicije i kulture, koji je predviđen za 25. avgust. Neće izostati ni „Zlatni kotlić“, koji se već duži niz godina održava, tu očekujemo 40 učesnika. Posetiće nas visoki funkcioneri i gosti iz Mađarske. Program će upotpuniti njihovi izvođači i orkestri. Oni će se predstaviti u toku dvočasovnog programa, na bini kod hotela „Vojvodina“, pojasnio je diektor Turističke organizacije Zrenjanina, Zoran Ljubotina.

I Taxi Zrenjanin

Međunarodni festival „Lala“

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Tradicionalno, i ove godine će biti održan Međunarodni festival folklora „Lala“. Predviđen je veliki broj učesnika iz inostranstva. Najveći broj folklornih ansambala će doći iz regiona, dok će ostali dolaziti u skladu sa mogućnostima, što diktira aktuelna situacija. KUD „Pionir“ će kao i uvek biti dobar i uzoran domaćin, a posetioci će uživati u raznim spletovima igara i pesama“, naglasio je Ljubotina.

Dečiji, dramski i sportski programi

„Programi za decu će biti realizovani u Plankovoj bašti i u Gimnazijskoj ulici. To je takođe već tradicionalno, a mislim da će i ove godine najmlađi biti zadovoljni izborom. U Gradskoj bašti će biti dosta dramskog sadržaja. Kada je u pitanju sportski program, nismo još jasno definisali šta će se prikazati. Do sada nam se javilo dosta aplikanata koji žele da učestvuju i da se predstave na manifestaciji. Nešto će se odvijati van grada, a deo programa će biti na Trgu slobode. Na trgu ćemo upriličiti i izložbu pivskih čaša, kroz istoriju, dok će na keju kod Pivnice biti priređena izložba nacionalnog stvaranja. U Kulturnom centru, ljubitelji rok muzike će moći da uživaju u festivalu „Zrenjanin zove“. Prvi put ćemo organizovati „Turističke susrete“, gde ćemo kolegama prikazati Zrenjanin“, naveo je Ljubotina.

Građani će imati priliku da se kao i prethodnih godina, voze turističkim brodićem, panoramskim autobusom. Jedna od novina je i planirana poseta aerodromu „Ečka“. 

Kada su u pitanju zdravstveni propisi, Zoran Ljubotina kaže da će svi zahtevi biti ispunjeni. Do sada od kriznog štaba nisu dobili posebne zahteve, ali su spremni da ispune sve uslove za što bezbedniju realizaciju ovogodišnjih Dana piva.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh