I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pozovite 192

U Srbiji se od danas Hitna pomoć poziva na 194 umesto dosadašnjeg broja 94, a jedinica je dodata i policiji i vatrogasnoj službi.

Razlog ovakvoj promeni jeste činjenica da savremeni, smart mobilni telefoni ne podržavaju biranje dvocifrenih brojeva, pa sa njih do sada nije bilo moguće pozvati samo 94 nego na primer 01194, u koji je uključen i pozivni broj grada.

Novi broj policije biće 192, vatrogasaca 193, hitne pomoći 194, vojne hitne pomoći 1976, službe za obaveštavanje i uzbunjivanje 1985, pomoći na putu 1987, vojne policije 19860. Ono što je naročito interesantno, jeste najava o formiranju Službe za hitne intervencije 112 koja će objediniti policiju, hitnu pomoć i vatrogasce, pa će na kraju ostati samo taj trocifreni broj, koji je dodeljen Ministarsvu unutrašnjih poslova – Sektoru za vanredne situacije. Kako ne bi došlo do neželjenih situacija, Republička agencija za elektronske komunikacije postigla je dogovor sa Telekomom, Telenorom i Vip-om da do kraja godine bude ostavljena mogućnost paralelnog pozivanja novih trocifrenih i starih brojeva.

PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh