I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Smirivanje epidemijske situacije – poziv za vakcinaciju punoletnim srednjoškolcima i studentima

U Gradskoj kući je održan sastanak članova Kriznog  štaba Grada Zrenjanina. Između ostalih tema razgovaralo o aktuelnoj situaciji u vezi sa masovnom imunizacijom i predviđenim aktivnostima i rasporedom u narednom periodu.

Predočeni su podaci koji ukazuju na smirivanje epidemije izazvane koronavirusom, ali cifre još uvek ne dozvoljavaju bilo kakvo opuštanje i epidemiološke mere i dalje ostaju na snazi, uz poziv sugrađanima za vakcinaciju, kao jedini način da se epidemija zaustavi. Juče je u Zrenjaninu registrovano 338 aktivnih slučajeva zaraze, a od ukupno 175 testiranih građana pozitivnih slučajeva na Kovid-19 bilo je 16.

Kako je i prethodno najavljeno, u toku ove nedelje nastavlja se vakcinacija stanovnika naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina, pa će tako medicinske ekipe Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” sutra (20. maj) boraviti u Mihajlovu i Jankovom Mostu, u petak (21. maj) u Belom Blatu i Lukićevu i u subotu, 22. maja, u Melencima, Perlezu i mesnoj zajednici “Mužlja”.

PerSu marketi

Gradonačelnik Salapura je rekao da je, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, obezbeđeno dovoljno doza vakcina od više proizvođača, te da građani Zrenjanina imaju i mogućnost izbora, mogu da se vakcinišu i bez prethodne prijave, a imunizacijom su obuhvaćeni i meštani u većini seoskih naselja na gradskoj teritoriji. Jedna od tema bila je i imunizacija mladih sugrađana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U planu poziv za vakcinaciju srednjoškolaca i studenata

– Razmišljamo i o tome smo razgovarali na sastanku, da krenemo s imunizacijom punoletnih srednjoškolaca i studenata, koji će moći da se vakcinišu u saradnji sa svojim školama i fakultetom, gde će dobiti potrebne informacije i gde će se vakcinacija i obavljati, kada budemo sve organizaciono zaokružili – istakao je gradonačelnik nakon današnjeg sastanka.

Zaključno s jučerašnjim danom, ukupno je na teritoriji koju pokriva zrenjaninski Dom zdravlja dato 63.197 doza vakcina – 36.205 primo doza i 26.992 revakcina. Od toga je najviše dato doza proizvođača “Sinofarm” – 37.966, “Fajzer” vakcina data je u 13.876 doza, “Sputnjik” u 8.935 doza i “Astra Zeneka” u 2.420 doza.

Statističke podatke od početka epidemije pogledajte na OVDE:

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh