I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Poziv novim pevačima – prijem u mešoviti hor Pannonica

Zrenjaninski mešoviti hor Pannonica počinje novu sezonu i poziva sve zainteresovane pevače da se pridruže i postanu deo jedne lepe i uspešne priče. Pored širenja horske muzike i kulture, članovi Pannonice međusobno se druže, poštuju, i putuju.

-Mešoviti hor Pannonica nastao je iz ljubavi prema horskom pevanju. Dirigent hora Zorica Kozlovački je od prvog trenutka svojom idejom, energijom i voljom bila pokretački momenat za rađanje nove horske institucije a onda su se član po član, pevač po pevač, glas po glas, širile brojnost i energija Pannonice. Danas Pannonicu čine ljudi različitih pevačkih sposobnosti, opredeljenja i profesija i svako na svoj način i s puno volje doprinosi njenom rastu i trajanju, izjavila je članica hora Bojana Grujin.

Hor počinje sa probama 13. septembra, sredom od 19h i nedeljom od 20h u sali MZ Veljko Vlahović na Bagljašu. Budući pevači ne moraju da budu muzički pismeni, niti se traži ranije pevačko iskustvo.

I Taxi Zrenjanin

– Hor je 1. aprila 2015. godine osnovalo udruženje “Major Music”. Neguje širok repertoar različitih kompozicija, pop, klasične, nacionalne, duhovne …muzike, domaćih i stranih kompozitora. Sve aktivnosti hora zasnivaju se na entuzijazmu i dobroj volji članova i dirigenta. Moto hora je da bude mesto pozitivne energije, druženja i zajedničkog uživanja u horskoj muzici. Pevanje u horu, osim što popravlja raspoloženje, ima veoma pozitivan uticaj na zdravlje pevača. Tajna je pre svega u pravilnom disanju potrebnom za pevanje, koje je još delotvornije kada se peva u horu, zbog usklađivanja velikog broja glasova. Efekat je, istovetan onome koji na vaše zdravlje imaju treninzi joge sa akcentom na pravilno disanje, Pevanje vam pomaže da se opustite, donosi emocionalnu dobrobit, popravlja životna očekivanja i nivo optimizma. Širom sveta, vlada veliko interesovanje za socijalnu inkluziju kroz muziku u različitim oblicima, koja može da podrži osećaj pripadnosti delu društva i poveća samopouzdanje pojedinaca, poručila je dirigent hora Zorica Kozlovački.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Obaveštelja o rasporedu proba mogu se naći na Facebook stranici hora “Mesoviti hor PANNONICA”.

Foto: Aniko Gardinovački

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh