I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Potvrđena optužnica protiv četvorice za teško ubistvo u blizini Zrenjanina

Viši sud u Zrenjaninu doneo je nepravnosnažno rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu podneta protiv okrivljenog Z.F.(31), S.P.(53), S.P.(28), iz Srpskog Krstura i G.Đ.(27) iz Ade, zbog krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Okrivljenima se stavlja na teret da su 12. februara ove godine, u naseljenom mestu u okolini Zrenjanina, lišili života M.B. iz Aleksandrova, prilikom razbojništva koje su počinili.

Sud navodi da je, pritom, sposobnost okrivljenog Z.F. i okrivljenog S.P.(53) da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima bila smanjena. Kasnije je ustanovljeno da njih dvojica nisu direktno učestvovali u činu ubistva M.B.

Fordomanija

Četvorica okrivljenih su se navedenog dana sastali u Kikindi, a zatim se zajedno odvezli u naseljeno mesto u blizini Zrenjanina. Okrivljeni S.P. (28) i Z.F. su oko 18 časova došli do kuće oštećenog M.B., preskočili zid oko dvorišta i napali ga. Uz udarce su savladali oštećenog i vezali ga kanapom. Nakon više udaraca koje su mu zadali, M.B. je na kratko izgubio svest. Razbojnici su ušli su u kuću, a za to vreme se oštećeni osvestio i počeo da doziva u pomoć. Jedan od razbojnika, S.P. (28) tada se vratio do nesrećnog čoveka i zadao mu smrtonosne udarce za sada još neutvrdjenim predmetom. M.B. je preminuo na licu mesta, a razbojnici S.P. (28) i Z.F. nastavili su premetačinu u kući, tražeći novac. Kako novac nisu našli, iz zamrzivača su uzeli zamrznuto meso. Sa džakom u kom se nalazilo zamrznuto meso uputili su se do vozila u kojem su ih čekali S.P. (53) i G.Đ. (27).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh