I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Potvrđeno – Zrenjanin dobija stazu za auto-moto trke

– U Zrenjaninu će biti izgrađena staza za auto-moto trke sa svom pratećom infrastrukturom i po svim međunarodnim pravilima tu vrstu sportova, saopštio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić na svečanosti koju je u našem gradu održao Auto moto savez srbije (AMSS).

Ovaj celodnevni događaj značajan je po održavanju seminara o bezbednosti u saobraćaju, promociji auto-moto sporta, a ove godine je istaknut i momenat da su AMSS, Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS) obnovili dobru saradnju.

auto-moto-savez-srbije-zrenjanin-3

Tako su sva tri saveza uručila nagrade najboljim takmičarima u auto-moto sportu, a među dobitnicima su bila i trojica ministara – Nebojša Stefanović, Vanja Udovičić i Aleksandar Vulin.

Fordomanija

 

auto-moto-savez-srbije-1

 

Nagrade  su uručivali članovi  rukovodstva AMSS – predsednik Mirko Butulija, generalni sekretar Predrag Đurđev i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Pre godinu i po dana predsednik Auto-moto saveza Srbije gospodin Mirko Butulija došao je u Ministarstvo omladine i sporta sa vizijom u koju je malo ko verovao da će uspeti prvenstveno da pomiri dva saveza da poveća značaj auto kartinga i moto sporta u Srbiji, ali i da vrati sjaj svim onim trkama koje su se godinama izgubile. Sam podatak da se posle 13 godina dodeljuje jedinstvena nagrada, podatak da su se vratile sve trke građanima Srbije, podatak da postoji veliko interesovanje zemalja cele Evrope da žele da dođu u Srbiju i voze u našim najznačajnijim trkama, pokazuje da je mnogo toga urađeno. Zahvalan sam svima koji su duboko verovali i prihvatili izazov, jer u nekim situacijama finansije nisu toliko bitne – bez obzira što puno znače, entuzijazam pojedinaca je često presudan, istakao je ministar Udovičić.

Mirko Butulija koji je Udovičiću uručio priznanje, istakao je je da u ovom momentu Srbija ima veći broj trka i takmičara nego ranijih sezona.

-Vratili smo ušće Beogradu, Beranovac Kraljevu, vratićemo još neke trke nazad. Naši takmičari ostvarili su značajne rezultate u međunarodnim okvirima. Mislim da smo napravili dobre preduslove da ova sezona bude još bolja, istakao je Butulija.

auto-moto-savez-srbije-zrenjanin-9

 

auto-moto-savez-srbije-zrenjanin-7

Gradonačelnik Zrenjanina govorio je o izgradnji buduće staze i o podršci koju daje lokalna zajednica.

-Naš grad sa lokalnim klubovima, Auto moto društvom, Auto moto klubom Petrovgrad, okupio je oko ove ideje sve sportiste i sigurno je da će dati veliki značaj u realizaciji ovog projkta ne samo lokalnih nego i nacionalnih razmera. Siguran sam da ćemo se sličnim povodom sledeće godine videti u Zrenjaninu, a svim nagrađenima čestitam i želim mnogo uspeha i naredne sezone, istakao je Janjić.

 

auto-moto-savez-srbije-zrenjanin-6

 

Tokom dana, pored seminara o „Bezbednosti saobraćaja – Zrenjanin 2015“, na platou Trg slobode održana je promocija vozila auto-moto klubova, učesnika događaja, a naročitu pažnju privukao je osmogodišnjak Igor Tešević koji je karting provozao svečanom salom hotela „Vojvodina“. 

auto-moto-savez-srbije-zrenjanin-5

  • Divider

  • Divider
Na vrh