I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Potrebni volonteri za potpisivanje peticije za kaznu doživotnog zatvora

Fondacija Tijana Jurić ispuniće svoje obećanje i pokušati da javnom peticijom, odnosno potpisima građana Srbije, podseti državu da usvoji njen predlog za uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Tako će u periodu od 23. do 29. oktobra u preko 30 gradova u Srbiji biti organizovani štandovi za prikupljanje potpisa.

Peticija sa potpisima svih građana koji se budu izjasnili za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece biće nakon toga predata Skupštini Srbije. Biće to drugi susret predstavnika Fondacije Tijana Jurić i republičkog parlamenta. Prvi susret bio je 3. maja kada je osnivač Fondacije, Igor Jurić, predao predlog za izmenu Krivičnog zakonika predsednici Skupštine Srbije, Maji Gojković.

I Taxi Zrenjanin

-Mislili smo da neće biti potrebe da dvaput ukazujemo kolika potreba postoji da uvedemo jednu takvu sankciju i da zaštitimo decu. I ovom peticijom pokazaćemo koliko smo uporni u nastojanju da obezbedimo bezbednije uslove za život i odrastanje sve dece u Srbiji. Kada smo predali predlog za izmenu zakona, mi smo zapravo pokrenuli inicijativu, volju naroda, a sada, kada smo stigli do peticije, taj isti narod, pre svega roditelji i budući roditelji, imaju priliku da podrže predlog koji bi doneo veliku promenu. Svi treba da shvatimo da smo mi ta snaga i da onda kada ima prostora da odlučujemo, to svoje pravo treba i da iskoristimo. Pozivam sve punoletne građane da dođu do naših štandova i da učine veliku stvar za bezbednost dece, kaže Igor Jurić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Spisak gradova i lokacija biće saopšten u petak, 20. oktobra na sajtu Fondacije Tijana Jurić i u sredstvima javnog informisanja.

Fondacija ovom prilikom poziva zainteresovane volontere da pomognu u prikupljanju potpisa na štandu u Zrenjaninu koji će biti postavljen ispred Vodotornja od 23. do 29. oktobra. Zainteresovani se mogu javiti putem broja telefona 063.508.505, do srede 18. oktobra. Uslov je da budući volonteri imaju do 30 godina starosti.

Predlog Fondacije Tijana Jurić podrazumeva uvođenje novog člana u Krivični zakonik kojim bi za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene, trebalo da se propiše kazna doživotnog zatvora. Cilj je i da se izmenom zakona osuđeni kojima je pravosnažnom presudom izrečena kazna doživotnog zatvora, ne mogu uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne.

Fondacija Tijana Jurić odlučila se na ovaj potez nakon brojnih teških i svirepih ubistava dece u Srbiji.

– Uvođenjem kazne doživotnog zatvora sprečiće se mogućnost da ubice dece odsluže kaznu, ponovo se nađu na slobodi i tako dobiju priliku da počine još monstruoznije delo – navodi ova Fondacija u svojoj zvaničnoj inicijativi, zaključio je Igor Jurić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh