I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Potreba za podelom odeće i obuće socijalno ugroženim građanima konstantna

U Crvenom krstu Zrenjanin svakodnevno se vrše prijem, a zatim i podela polovne obuće i odeće onim građanima koji imaju potrebu za takvim vidom pomoći. Za one koji doniraju, važno je reći da odeća treba da bude čista i složena, bez oštećenja, a upravo se ovo poslednje odnosi i na obuću.

-Često nam se javljaju građani koji pitaju za potrebu da garderoba koju žele da doniraju, bude hemijski očišćena. To naravno nije potrebno, neophodno je samo da sve bude oprano i čisto, onako kako bi i sami želeli da nosimo – rekla je za naš portal sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević.

PerSu marketi

-Našim sugrađanima je ova vrsta pomoći od izuzetnog značaja, naročito tokom jeseni i početkom zime. Volonteri i članovi naše organizacije polovnu garderobu upućuju i Svratištu za beskućnike, Sigurnoj kući, Osnovnoj i srednjoj školi „9. Maj“ , a za decu iz socijalno ugroženih porodica i školski pribor i polovne školske torbe – dodala je na kraju Tanasijević.

Humanitarne akcije se organizuju i po Osnovnim organizacijama Crvenog krsta Zrenjanin. Jedna od takvih je i OO Crveni krst Mužlja, gde se tokom godine podeli preko 5000 kg dobro očuvane garderobe i obuće.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Od osnivanja naše organizacije, trudimo se da onim meštanima koji žive u veoma teškim uslovima, starim i bolesnim licima, ali i višečlanim porodicama i deci, čiji su roditelji nezaposleni ili obavljaju sezonske poslove, tokom sva četiri doba pomognemo i pružimo neophodnu podršku. Bitno je istaći i human gest naših meštana, koji nam svoju nekorišćenu odeću dostavljaju urednu i čistu – istakao je za naš portal predsednik OO Crvenog krsta Mužlja, Karolj Salma.

Piše: Tivadar Borbelj

Jubilarni 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine u drugačijim uslovima
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh