I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Potpisan ugovor o preuzimanju distributivne mreže u zamenu za dug

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor Javnog preduzeća “Srbijagas” Dušan Bajatović potpisali su danas u sedištu tog preduzeća u Novom Sadu ugovor o regulisanju međusobnih potraživanja, a koji podrazumeva preuzimanje distributivne mreže u zamenu za dug.

Podsećamo, 29. avgusta na sednici Skupštine grada doneta je odluka o načinu namirenja duga JKP ”Gradska toplana” Zrenjanin prema JP ”Srbijagas” Novi Sad.

Donošenjem te odluke Grad Zrenjanin kao osnivač JKP ”Gradska toplana” Zrenjanin, prihvatio je da izmiri obaveze tog javnog preduzeća prema JP ”Srbijagas” Novi Sad u iznosu od 599.641.467,00 dinara, i to tako što će u zamenu za navedeni dug, izvršiti prenos svojine distributivnog sistema prirodnog gasa na teritoriji grada Zrenjanina u svojinu JP ”Srbijagas” Novi Sad, čiji je osnivač Vlada Republike Srbije.

PerSu marketi

Gradonačelnik Janjić rekao je danas da je zadovoljan potpisivanjem ugovora, jer su pregovori oko dugovanja prema “Srbijagasu”, nasleđenih u 2012. godini, trajali oko tri godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Srbijagas će raditi na gasifikaciji industrijske zone ali i sela na teritoriji Grada Zrenjanina.

– Nema više međusobnih dugovanja, a znate da se u Zrenjaninu realizuje velika investicija, “Linglong”, dakle, čestitam na novim fabrikama koje će biti otvorene, uradićemo gasifikaciju koja je potrebna inudstrijskoj zoni, a radimo i gasifikaciju svih naseljenih mesta na teritoriji grada Zrenjanina – rekao je Dušan Bajatović.

On je, između ostalog, istakao i da će snabdevanje gasom biti uredno, kao i da se cena neće menjati.

Opširnije na zrenjanin.rs

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh