I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Postrojenje za prečišćavanje vode uskoro u probnom radu

Radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje pitke vode ušli su u završnu fazu, a početak probnog rada očekuje se između 15. i 20. aprila.

Završeni su svi građevinski radovi na objektima, bazeni su testirani i spremni za upotrebu, hale za smeštaj opreme u potpunosti su završene, a oprema je postavljena i montirana i do kraja ove nedelje biće spremna za testiranje – kaže Nenad Obradović direktor preduzeća Synertech koje je nosilac posla.

Od građevinskih radova unutar samog objekta ostalo je da se završe saobraćajnice i nekoliko manjih radova na električnim instalacijama dela postrojenja. Najkomplikovaniji deo koji se tiče komandnog dela koji je potpuno automatizovan biće završen do 15. aprila. U periodu između 15. i 20. aprila u planu je početak probnog rada. Samo uhodavanje opreme potrajaće otprilike mesec dana tako da oko 15. maja očekujemo da ovo postrojenje bude potpuno u funkciji – zaključio je Obradović.

I Taxi Zrenjanin

Samim početkom probnog rada građani mogu da očekuju promene u kvalitetu vode koji će biti mnogo bolji nego što je sad, a zahtevani kvalitet biće dostignut u periodu od 5 do 6 dana.

 

– Ponosan sam i zadovoljan što se ovaj višedecenijski problem rešava u ovom mandatu. Bilo je problema i zamerali su nam da kasnimo ali sada konačno mogu reći da građani uskoro dobijaju zdravu pijaću vodu – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je sa svojim saradnicima obišao postrojenja ovog objekta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Godišnja ugovorena količina isporučene vode je 6,5 miliona kubnih metara. Što se tiče cene mi ćemo kao preduzeće lokalnoj samoupravi predložiti nekoliko varijanti i svakako da će se voditi računa i o socijalnom momentu ali treba prihvatiti činjenicu da dobijamo nov mnogo bolji kvalitet vode i da će ona poskupeti – izjavio je Ivan Dević direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh