I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

POSLEDNJA VEST: U Vojvodini 23 novoobolelih od korona virusa, ukupno 308 pacijenata

U protekla 24 sata na teritoriji AP Vojvodine testirano je 310 osoba na prisustvo virusa covid 19, od kojih su 23 bile pozitivne. U ovom trenutku, u AP Vojvodini 308 pacijenata obolelo je od ovog virusa, od kojih se, njih 123 leči u Kliničkom centru Vojvodine (KCV). Sedam pacijenata nalazi na respiratoru i u teškom su opštem stanju.

„KCV raspolaže sa dovoljnim brojem respiratora i neophodnom medicinskom opremom. Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić do danas su obezbedili ukupno 42 nova respiratora za KCV. Svakodnevno nam stiže i ogromna količina zaštitne opreme, zahvaljujući čemu zdravstveni sistem Vojvodine ima potpunu sigurnost za mnogo nepovoljniji razvoj događaja“, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas na konferenciji za medije.

Predsednik Mirović je rekao da se i dalje najveći broj obolelih nalazi u Novom Sadu, dodajući da se u privremenoj bolnici u Novosadskom sajmu, u ovom trenutku leči 48 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

I Taxi Zrenjanin

On je dodao da je u poslednjih desetak dana povećan broj pacijenata koji se testiraju na prisustvo virusa kovid 19, te da se u Vojvodini prosečno dnevno testira oko 300 osoba.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema Mirovićevim rečima, testiranja pacijenata se vrše u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kao i na veterinarskim institutima u Novom Sadu i u Subotici.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da je u APV obolelo i 17 medicinskih radnika i dvoje dece, koja su dobrog opšteg stanja. Broj obolelih linearno raste, na dnevnom nivou imamo do 30 pozitivnih pacijenata i svakodnevno pratimo njihovih oko 8.500 kontakata. To je ogroman posao, i stoga apelujemo na odgovornost kod svih građana, na smanjenje kontakata i socijalno distanciranje, kako bi se smanjilo potencijalno širenje virusa kovid 19, rekao je sekretar Gojković.

„Najveći broj građana se pridržava svih propisanih mera. Ako se budemo ponašali odgovorno i ako se budemo pridržavali svih mera koje je donela Vlade Republike Srbije pre ćemo pobediti ovaj virus“, naveo je sekretar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh