I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Posle prosvetara, štrajk najavili i zdravstveni radnici

Reprezentativni sindikati u zdravstvu i socijalnoj zaštiti predali su juče zahteve Vladi Srbije da se zaposlenima u tom sektoru ne smanjuju zarade i najavili štrajk u svim zdravstvenim ustanovama u zemlji za 5. novembar.
Takođe, predstavnici sindikata traže uvođenje platnih razreda i u javnim preduzećima kao i započinjanje pregovora o novom kolektivnom ugovoru i najavili su da će ih danas primiti resorni ministar Zlatibor Lončar.

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić rekao je da su se sindikati okupili da još jednom ukažu na nezadovoljstvo zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti povodom ekonomskih mera Vlade koje, kako kaže, neće doneti boljitak već će samo pogoršati položaj zaposlenih.

Naše zarade su među najnižima, kako u Srbiji tako i u okruženju. Prosečna zarada je oko 45.000 dinara. Prosečna plata u NBS je više od 85.000 dinara, u Elektroprivredi 75.000 dinara… Slažemo se da njihove plate treba da budu velike, ali hoćemo da i naše plate budu veće, poručio je Savić.

On ukazao je da su platni razredi prvobitno najavljeni za ceo javni sektor „a sada je to samo za javni sektor, a ne i za javna preduzeća“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

-Naše plate su do sada bile ograničene, jer koeficijent određuje vlada. Kontrolišite zarade onih koji prave gubitke a imaju neuporedivo veće plate, poručio je Savić.

Izvor: RTV, Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh