I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Posle dva ultrazvuka, zrenjaninska bolnica dobija još dva aparata

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo dr Vesna Kopitović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković posetili su danas Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ kojoj su protekle sedmice isporučena dva ultrazvučna aparata ukupne vrednosti oko 7,3 miliona dinara.

bolnica-zrenianin-ultrazvuk

Savremeni ultrazvučni aparati smešteni su na Odeljenju radiologije i u kardiološkoj ambulanti na Odeljenju specijalističko-konsultativnih pregleda.

– Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine uložila preko 60 miliona dinara u zrenjaninsku bolnicu i danas možemo reći da ova institucija poseduje sjajnu opremu i ljude obučeni za rad na novim ultrazvučnim aparatima. Vrlo je dobro što ćemo ovim potezom stvoriti uslove da se liste čekanja smanje. Aparata su savremeni-svaki ima po tri sonde koje omogućavaju pregled abdomena, tiroidne žlezde, dojke i ehokardiografiju. Bolnica koja je za devet meseci u ovoj godini izvršila 260.000 ambulantno-konsultativnih pregleda od kojih preko 20.000 ultrazvučnih, sigurno zaslužuje još nekoliko ovakvih aparata, rekla je pokrajinska sekretarka.

PerSu marketi

dr-kopitovic

Nebojša Malenković je nakon obilaska odeljenja najavio da se Uprava za kapitalna ulaganja neće zaustaviti na kupovini dva aparata, već da će uskoro uslediti nova nabavka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Nakon današnjeg razgovora sa upravom bolnice u Zrenjaninu saznali smo koje potrebe imaju ovdašnji pacijenti i doneli smo odluku već ovih dana izdvojimo 8,5 miliona dinara za rendgen aparat C-LUK i kupujemo još jedan ultrazvučni kolor-dopler aparat jer smo danas saznali da je potreba velika. Zrenjaninci ne smeju da se plaše bolesti, rekao je Malenković dodavši da ovo što čini pokrajinska vlada nije dovoljno, te da „republika mora da učini korak više i obezbedi brojniji kadar“.

IMG_0140

O nedostatku kadra i istorijskom minimumu zaposlenih u bolnici govorila je i direktorka dr Gordana Kozlovački.

– Ako uzmemo u obzir 260.000 pregleda od početka godine, to bi značilo da je svaki stanovnik Grada Zrenjanina tri puta prošao kroz ruke tima lekar-medicinska sestra-medicinski tehničar. Izuzetno je velika opterećenost u uslovima limitiranosti resursa kako ljudskih tako i tehnološko-materijalnih. Činjenica je da danas imamo 993 zaposlena, što je manje u odnosu na period od pre četiri decenije, i to nas sprečava u želji da pružimo pravovremenu i što dostupniju uslugu. Ultrazvučni aparati su nam nasušna potreba i to je nešto što smo izdvojili kao prioritet za nabavku. Novi aparati daće posebnu pogodnost da imaju sondu kojom će neurolozi moći da vrše dijagnostiku perifernih nerava, rekla je dr Kozlovački.

bolnica-zrenjanin

Ona je dodala i da će novi aparati omogućiti da se liste čekanja na duplo kraće vreme u odnosu na postojeće.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh