I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Posle četiri meseca – advokati počinju da rade u ponedeljak

Posle četiri meseca obustave rada, advokati se od ponedeljka, 26. januara, ponovo vraćaju u sudnice.

Zgrada suda Zrenjanin

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević saopštio je da je, čim su dogovorene izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu objavljene u Službenom glasniku, Upravni odbor Advokatske komore Srbije doneo odluku o prekidu obustave rada, nakon čega će trebati nekoliko dana da se advokati vrate u sudnice.

Ova odluka usledila je nakon što je Komora iz Ministarstva pravde dobila dopis u kojem je obaveštena da je Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i set pratećih zakona i da je predsednik Republike Tomislav Nikolić već potpisao ukaz o proglašenju.

I Taxi Zrenjanin

Zahvaljujući amandmanu Zaštitnika građana, advokatura će opet sastavljati ugovore slepih, gluvih i nemih lica, tako da je još jedan javnobeležnički zapis otpao iz Zakona, napomenuo je Đorđević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za 120 dana protesta, advokatura je prešla dug put od stava države da se u zakonima neće menjati ni zarez do suštinskih izmena zakona. Usvojene izmene zakona i uredbe potvrđuju da su zahtevi protesta bili osnovani, ocenio je predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić, dodajući da advokati nisu odustali od zahteva za smenu ministra pravde Nikole Selakovića, ali da on nije uslov za prekid obustave rada koja traje od 17. septembra prošle godine.

Izvor: Beta, Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh