I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Poslanik SNS kažnjen sa 7000 dinara zbog napada na radnicu

Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke Darko Bađok kažnjen je sa 7.000 dinara jer ga je Prekršajni sud u Zrenjaninu proglasio krivim zbog fizičkog napada na radnicu Valentinu Nestorović.

Sud je utvrdio da je Bađok 27. novembra 2012. godine u centru Zrenjanina Nestorovićevu udario šakom u glavu i naneo joj lakše telesne povrede, navodi se u presudi u koju je agencija Beta imala uvid.

presuda

U obrazloženju presude navodi se da su prilikom određivanja visine novčane kazne kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir činjenice poput toga da Bađok do sada nije kažnjavan kao i da je prijavio mesečnu zaradu od 39.000 dinara. Valentina Nestorović je agenciji Beta kazala da misli da je kazna mogla biti oštrija, ali je dodala da je zadovoljna što je Bađok proglašen krivim. – Za početak je to dovoljno i ovo je samo prvi korak, jer ću podneti i privatnu tužbu i zbog napada i zbog neisplaćenih zarada, rekla je Nestorovićeva, koja je radila u Bađokovom kafiću. Javnost je za incident saznala kada je Nestorovićeva na tribini o nasilju nad ženama, koja je održana u zrenjaninskoj Gradskoj kući krajem novembra 2012. godine, izašla za govornicu i rekla da je pokrajinski poslanik Darko Bađok, koji je i potpredsednik zrenjaninskog odbora SNS-a, fizički napao nakon što je od njega tražila zaradu za dvomesečni rad u njegovom kafiću. Bađok je tada negirao njene navode i tvrdio da je bilo obrnuto, odnosno da je Nestorovićeva fizički napala njega. Na ovakvu presudu zrenjaninskog Prekršajnog suda, obe strane imaju pravo žalbe.

I Taxi Zrenjanin

Bađok ja danas medijima najavio da će se žaliti na kaznu od 7.000 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Verbalno sam, a potom i fizički napadnut od osobe koja je psihijatrijski bolesnik, hospitalizovana čak i prisilno po sudskom nalogu zbog opasnosti da ugrozi sebe i druge. Verujem da će u daljem toku suđenja pravda biti zadovoljena, rekao je novinarima Bađok.

On je dodao da iza „podmuklih napada (na njega) stoje isti oni koji napadaju i predsednika SNS, Aleksandra Vučića“ jer im, kako navodi, njegova aktivna uloga u pokrajinskom parlamentu i te kako smeta.

– Smatram da politički protivnici koji zloupotrebljavaju nesreću psihijatrijski bolesne osobe, moraju shvatiti da je to nemoralno, zaključio je poslanik.

Izvor: Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh