I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Poseta profesora iz Španije i Perua školi „Žarko Zrenjanin“

Hesus Gonsales Peres (Jesús González Pérez), profesor španskog jezika iz škole Mester iz Salamanke, gostovao je protekle sedmice u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ sa namerom da promoviše španski jezik i učenicima, koji ga širom Srbije uče kao drugi strani jezik, pruži mogućnost da razgovaraju sa izvornim govornikom ovog svetskog jezika. Poseta je organizovana preko APES-a, Udruženja profesora španskog jezika Srbije sa sedištem u Beogradu.

Gonsales Peres je razgovarao sa učenicima o temama koje su im bile veoma zanimljive – o kulturi Španije, običajima, nacionalnim jelima, sportu i kulturnim znamenitostima.

Profesor je u saradnji sa nastavnicama Vesnom Bjelić i Anelom Milin održao tri časa u odeljenjima VI1, VI4 i VIII4, i uspeo da na interesantan način učenicima dočara život u
Salamanki, gradu sa najstarijim univerzitetom te zemlje, dve katedrale i kulturnim centrom pokrajine Kastilja i Leon (Castilla y León).

PerSu marketi

– Učenicima je bilo zanimljivo da slušaju izvornog govornika ovog jezika, a profesor je zadovoljan konverzacijom koju je ostvario sa našim učenicima i nada se budućoj saradnji, kaću u ovoj školi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Školu je iste nedelje posetila i Katarina Ostojin, profesor španskog jezika i hispanskih književnosti škole “Maria Montesori” iz grada Piure u Peruu.

-Učenici naše škole krajem prošle školske godine poslali su vršnjacima iz Perua putujući dnevnik u kom su im na španskom jeziku predstavili našu zemlju, region, grad, školu i
gastronomske i kulturne običaje Srbije. Profesorka Katarina donela je peruansku verziju putujućeg dnevnika, pisma, poklončiće i mnoštvo nastavnog materijala, koji će našim učenicima koristiti u nastavi i daljem učenju ovog svetskog jezika. Ovom prilikom učesnici ovog lepog projekta Quiero conocerte (Želim da te upoznam), imali su priliku da razgovaraju sa profesorkom i bliže upoznaju običaje ove egzotične i daleke zemlje, navode u školi „Žarko Zrenjanin“.

Profesorka Katarina Ostojin iz Perua (levo)

Ovo je bilo prvo gostovanje profesora iz Španije i prvo gostovanje profesora sa područja Hispanske Amerike, koji su došli na poziv nastavnica Vesne Bjelić i Anele Milin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh