I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Ambasador Alžira Abdelhamid Šebšud posetio Zrenjanin

U Plavom salonu Gradske kuće je, na poziv gradonačelnika grada Zrenjanina Čedomira Janijća, organizovan svečani prijem ambasadoru Alžira Abdelhamidu Šebšubu  i njegovim saradnicima.

Govoreći o cilju današnje posete, Njegova ekselencija gospodin Šebšud  je izjavio, da postoje brojne mogućnosti za saradnju između države Alžira i našeg grada.

-Ta saradnje se pre svega može ogledati u oblastima sporta, kulture i istorije. Zahvaljujući naporima koji se ulažu u razvoj privrede i ostalih sektora u Zrenjaninu, postoji mogućnost izgradnje partnerstva između kompanija iz Alžira i kompanija iz Vašeg grada – istakao je ambasador.

PerSu marketi

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je u svom obraćanju istakao da naša država decenijama unazad gradi saradnju i prijateljske odnose sa državom Alžira.

-Nedavno smo imali priliku da u našem gradu organizujemo koncert alžirske muzike i posebno me je radovala činjenica da se publika odazvala u velikom broju. Alžir nije mala država i nakon ove današnje posete postoje realne mogućnosti da se uspostavi saradnja u oblastima kulture i sporta, ali i privrede, što je za naš grad od izuzetne važnosti – izjavio je gradonačelnik.

Nakon prijema u Gradskoj kući, predstavnici ambasade Alžira su zajedno sa čelnicima grada posetili Narodno pozorište „Toša Jovanović“.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh