I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Porodica Živkov zahvaljujući dobrim ljudima dobila krov nad glavom

Krajem novembra prošle godine, u ranim jutarnjim satima, izgorela je kuća u Tarašu, u kojoj je živela devetočlana porodica Živkov.

U toj kući je živeo i Ivan Živkov, član Hendi sport kluba iz Zrenjanina, osvajač nekoliko desetina medalja na državnim prvenstvima Specijalne olimpijade Srbije i član reprezentacije Specijalne olimpijade Srbije u atletici, koja će u martu učestvovati na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dabiju.

Trener Hendi sporta, Borislav Nuhanović, odmah je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za pomoć porodici Živkov. Ubrzo je obezbeđeno pokućstvo, a firma DP Stil, u kojoj radi Ivanov otac, Miodrag, dala je 120.000 dinara i tim novcem je plaćena kapara za kuću preko puta njihove, koja je bila na prodaju.

I Taxi Zrenjanin

Ivan Živkov ispred novog doma

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posle teksta objavljenog na portalu Ilovezrenjanin, javio se poznati humanitarac Mile Stolar, koji je uz pomoć svojih prijatelja iz Nemačke obezbedio 5.000 evra za kupovinu kuće.  – Na moje veliko iznenađenje i radost novac je prikupljen bukvalno 2 dana nakon objave na Facebooku. Praktično duže je trajala „papirologija“ nego samo prikupljanje novca ali najvažnije je da se svi na kraju radujemo jer smo postigli cilj – izjavio je Jurković poznatiji kao Mile Stolar. Prošle nedelje je kuća isplaćena u celosti i prešla je u vlasništvo porodice Živkov.

PRIKUPLJENO JOŠ 280.000 DINARA

– Ovom prilikom želim da se zahvalim, pre svega, velikom čoveku Miletu Stolaru, koji je veoma brzo reagovao i zahvaljujući njemu cela ova priča ima srećan kraj. Što se tiče sredstava, koja su prikupljena preko žiro računa „Pomozimo našem olimpijcu Ivanu Živkovu“, skupljeno je 280.000 dinara. Veliku zahvalnost za prikupljena sredstva upućujem firmama i privatnim licima iz Zrenjanina, koja su učestvovala u prikupljanju ovih sredstava, a naročito Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ i svom dragom kolegi Srđanu Ignjatovu, koji je po ko zna koji put organizovao humanitarne turnire, gde su se mladi zrenjaninski sportisti svojim donacijama uključili u ovu akciju. Taj novac će, u dogovoru sa porodicom Živkov, biti iskorišten za sređivanje kupatila i postavljanje podnih obloga – rekao je Ivanov trener, Borislav Nuhanović.

Nuhanović ovom prilikom naglašava da dalje uplate nisu potrebne i da će žiro račun za pomoć Ivanu Živkovu biti ugašen.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh