I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Porodica Delić zabrinuta i uplašena nakon zatečenih uvredljivih grafita, gradonačelnik osudio incident

Veronika i Miodrag Delić i njihove dve ćerke još uvek ne mogu da shvate šta je nagnalo počinioce da ispišu poruke mržnje duž kapije i ograde njihove porodične kuće u Ulici dr Emila Gavrila. Ovaj neprijatan prizor zatekla je jedna od ćerki, prilikom izlaska iz kuće u ranim jutarnjim satima.

Supružnici su ovu situaciju doživeli izuzetno stresno,naročito zbog činjenice da su u uvredljivom grafitu pomenute i njihove ćerke.

-Ja sam Mađarica po nacionalnosti, živim ovde preko 20 godina. Juče oko pola osam krenuli smo u grad, i tada je ćerka prva primetila grafite. Ostali smo zatečeni, neprijatno iznenađeni. Zgroženi situacijom, zatvorili smo kapiju i obavestili policiju. Ni sada nam nije jasno, čije bi to delo moglo biti, kao ni ko bi imao motiv da ispolji takav vid mržnje. Izvređali su moju nacionalnost, i ćerke su spomenuli, što je dodatno pojačalo moju uznemirenost. Brinem zbog njih. Poruka grafita ukazuje da je upućeno direktno nama, da nije slučajnost, istakla je Veronika Delić u razgovoru za portal I love Zrenjanin.

PerSu marketi

Ovo nije prvi slučaj uznemiravanja porodice. Pre mesec i po dana, načinjena je šteta na njihovom automobilu tako što je nepoznata osoba preko ograde bacila ciglu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Naša ulica je maltene „Jugoslavija u malom“, jer ovde živi mnogo ljudi različitih nacionalnosti. Svi se dobro slažemo i gajimo odlične međukomšijske odnose. Kada se desio prvi slučaj sa ciglom, pomislili smo da je to neko uradio iz obesti, ništa ciljano. Prijavili smo i taj slučaj policiji, koja je izvršila uviđaj. Tada nismo preuzeli nikakve dodatne mere zaštite, nismo ni zamišljali da ćemo posle toga doživeti i ovo. I ovaj događaj smo prijavili policiji, koja je i sada izašla na lice mesta, i sakupila dokaze. Malo sam obeshrabren, jer ni prvi slučaj nije rasvetljen, a zbog ovoga se nadam da će ih pronaći, i da će se sprečiti dalje maltretiranje. Ono u što sam siguran jeste to, da se ni ja ni moja supruga, a ni moja deca, nismo nikome zamerili, i zato nas je ovo zabolelo. Zahvalni smo svima koji se interesuju za nas, kao i gradonačelniku Čedomiru Janjiću, koji je ispred grada ponudio pomoć za saniranje, izjavio je Miodrag Delić.

Podsećamo, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najoštrije je osudio ispisivanje grafita mržnje na porodičnoj kući Miodraga Delića iz Zrenjanina.

– Najoštrije osuđujem ovaj incident i tražim da se slučaj istraži, a počinioci sankcionišu kako je to zakonom predviđeno. U Zrenjaninu žive pripadnici više od dvadeset nacija i možemo svim sredinama biti primer tolerancije i međusobnog poštovanja. Zrenjanin je grad u kome se različitosti poštuju i gde mesta za diskriminaciju i ovakve, i slične, poruke mržnje nema – poručio je gradonačelnik Janjić.

Po njegovom nalogu, organizovano je uklanjanje grafita.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh