I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Poptisan Protokol o izgradnji obilaznice oko Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenajnina, Ivan Bošnjak i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak potpisali su Protokol o načinu realizacije projekta izgradnje druge faze obilaznog puta oko Zrenjanina, čime je, po rečima pomoćnika gradonačelnika, Darka Karana, praktično “obezbeđen novac za izgradnju dugo čekanog obilaznog puta”.

– Vrednost tog protokola je 775 miliona dinara, od kojih se grad obavezao da 75 miliona dinara uloži u projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju zemljišta. Posao će finansirati Vlada Republike Srbije preko JP „Putevi Srbije“, a početak radova zavisi od brzine sređivanja projektne dokumentacije. Realno je očekivati, kako je ranije planirano i dogovoreno, da ćemo otvoriti tri gradilišta početkom građevinske sezone, od 15. aprila iduće godine. Jedno gradilište biće na deonici od Mihajlovačkog puta do Prvomajske, drugo je izgradnja mosta i treće izgradnja nadvožnjaka – izjavio je Karan nakon potpisivanja Protokola.

On je naglasio da je ovaj Protokol bio želja mnogih lokalnih samouprava u Srbiji, što dodatno daje na značaju ovog događaja. Krajnji cilj jeste rešavanje prioritetnog infrastrukturnog problema izmeštanjem “teškog” saobraćaja iz grada.

Karan je još ukazao da će početkom građevinske sezone mnoge zrenjaninske firme imati dobrobit jer će na izgradnji obilaznice biti angažovani domaći izvođači, što će ujedno pokrenuti i građevinsku operativu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Izvor : Grad Zrenjanin – zrenajnin.rs, I love Zrenjanin

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh