I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Ponuditi opciju, kao mogućnost sprečavanja upotreba psihoaktivnih supstanci školske dece

 

Nastavnici dve zrenjaninske osnovne škole, će se u naredna tri dana obučavati za prevenciju i edukaciju mladih o štetnosti korištenja psihoaktivnih supstanci. Seminar je organizovan u saradnji i finansiranju međunarodne „Lions“ fondacije i Ministarstva prosvete Republike Srbije, realizuje se u domu učenika „Angelina Kojić – Gina“. Obuka i seminar nose naziv „Veštine za adolescenciju – prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i rizično ponašanje mladih“. Dvoje predavača sertifikovana od Ministarstva prosvete RS, će obučavati trideset polaznika. Direktni realizatori projekta na nivou grada Zrenjanina su članovi „Lions“ Zrenjanin – Ilija Filep i Milan Kalenović.
Ilija Filep

Sadržaj programa

„Ovo je program, koji je u celosti finansiran od strane „Lions“ fondacije, započet sa kancelarijom Ujedinjenih nacija. Cilj projekta je da podigne svest i među nastavnicima i među decom, da u momentima slabosti ne posegnu za narkoticima. Težimo da se određeni program osvešćivanja mladih, implementira direktno u škole. Nastavnici će sprovesti program i prenetistečena znanja, koja će na seminaru usvojiti. Način implementacije će zavisiti od afiniteta nastavnika. Postoje statistike i podaci kojima raspolažemo, i zbog toga smo se opredelili da akcentujemo ovo, i pokušamo što pre da sprovedemo. Potrudićemo se da deci damo opciju, i da ih osvestimo. Radiće se na njihovom mentalnom razvoju, i psihološkom. To je veoma važno jer se program bazira na više decenijskim istraživanjima tima psihologa, psihijatara i internista. Decu treba navesti da znaju, da postoji drugi način da zaokupe svoju svest.“ – istakla je predsednica „Lions“ zone Srbije – Maja Žikić
Zahvaljujući radu članova „Lions Club Petrovgrad“ Zrenjanin, naš grad je dobio mogućnost da uz Niš i Beograd bude pionir i realizator projekta na nivou čitave države.
predsednik „Lions“ Zrenjanin Boško Stajić i predsednica „Lions“ zone Srbije – Maja Žikić
Otvaranju seminara su prisustvovali i koordinator Lions Quest i član upravnog odbora – Milica Milosavljević, predsednik LC Neoplanta Novi Sad – Vukašin Jovović, članica LC Mileva Marić Anštajn-Novi Sad – Maja Majtan, predsednik LC Petrovgrad Zrenjanin – Boško Stajić i potpredsednik LC Petrovgrad Zrenjanin – Ervin Gazdag.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh