I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Pomozimo deci Banata“ – prikupljaju se sredstva za kupovinu logopedskog seta

Nedavno je pokrenuta humanitarna akciju za prikupljanje sredstava namenjenih nabavci novog kliničko-logopedskog seta za lečenje dece u Razvojnom savetovalištu Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu. Akciju je pokrenula zrenjaninska radio stanica „Klik FM“, a pozvani su i ostali mediji u gradu, ne bi li proširili vest o potrebi da se ovaj važan aparat nabavi.

-U ambulanti Razvojnog savetovališta u Zrenjaninu u kojoj rade logoped, pedijatar i psiholog, leče se deca iz celog Srednjobanatskog okruga i trenutno ima skoro 5.000 otvorenih dečijih kartona. Veliki broj dece dolazi na tretmane kod logopeda, a da bi se što bolje otklonili poremećaji u govoru, tretmane bi trebalo obavljati dva do tri puta nedeljno. Međutim, zbog velikog pritiska pacijenata i starog aparata koji je često u kvaru, tretmani se obavljaju jednom nedeljno, a često i ređe. Postojeći aparat na kome rade logopedi je često u kvaru i po nekoliko puta godišnje. Kako je aparat veoma star, svi parametri za postavljanje nekog glasa moraju ručno da se podešavaju, što prilično usporava rad i oduzima dragoceno vreme potrebno za tretman, navode organizatori akcije.

Savremeni klinički logopedski set poseduje digitalno signalno procesiranje (DSP), a digitalna obrada signala postala je standard u rehabilitaciji slušnih i govorno-jezičkih poremećaja. Vežbanje auditivne pažnje gotovo je nemoguće bez primene elektroakustičkih uredjaja. DSP omogućava brzu i preciznu obradu zvuka gotovo istim kvalitetom i brzinom, pa čak i brže, u odnosu na to kojom brzinom to radi ljudski mozak.

PerSu marketi

Klinički logopedski set u kompletu sadrži i dodatni merni mikrofon (fonometar). Merni mikrofon daje dodatne mogućnosti u radu sa disfonijama, oštećenjima sluha ili Parkinsonovom bolešću. Može se kombinovati sa prenosivim ili stacionarnim logopedskim setom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Novi klinički logopedski set, koji je najkvalitetniji, košta 2.800,00 eura. Kada se prikupi novac i aparat se nabavi, on će biti evidentiran kao osnovno logopedsko sredstvo za rad Razvojnog savetovališta koje deluje u sklopu Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ -kažu pokretači akcije.

Sve kompanije, preduzeća i fizička lica koja prepoznaju značaj ove akcije, i u mogućnosti su da doniraju određena sredstva, mogu to uraditi uplatom na račun Doma zdravlja u Zrenjaninu.

Ukoliko i vi želite da pomognete, to možete učiniti uplatom:

Primalac: Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin

Broj računa:  840-19667-06

Svrha uplate: donacija za logopedski set

Za sva preduzeća i kompanije koja doniraju sredstva, biće pripremljeni ugovori o donaciji.

Sve informacije mogu se pronaći i na zvaničnoj stranici Doma zdravlja http://dzzrenjanin.rs/wordpress/wp-content/uploads/Klik-FM.pdf

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh