I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pomozimo da Tomaševac dobije 100 novih stabala topole

Četvrta po redu akcija pošumljavanja „Potamišja” biće održana u subotu 2. februara u 11 časova u Tomaševcu, a Udruženju ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape”, potrebna je naša pomoć.

Do sada su članovi Zelenih šapa zajedno sa volonterima posadili više od 100 sadnica, ali nažalost neke od njih se ne prime. Bez obzira na tu činjenicu, oni ne odustaju i kada god im se ukaže prilika, posade novo drvo.

– Zahvaljujući jednom ljubitelju prirode uspeli smo da obezbedimo još 100 sadnica topole koje ćemo u subotu saditi. S obizirom na činjenicu da nećemo moći sve da uradimo sami, pozivam sve ljubitelje prirode da nam se priključe u subotu i pomognu da posadimo još 100 novih sadnica. Uz drveće raznih generacija doselile su se i mnogobrojne ptice popot vodomara, divljih pataka, ptica grabljivica i ostalih vrsta koje takođe uživaju ovde u raskošnom zelenilu. Postavljene su i kante za odlaganje smeća, klupa, česma, a ideja je da se priče nadovezuju i ceo potez pretvori u mali raj na zemlji za ljubitelje prirode – rekla je Aleksandra Radojčić iz „Zelenih šapa”.

I Taxi Zrenjanin

Svi oni koji su u mogućnosti i žele da pomognu da ova akcija uspe, mogu se prijaviti na broj telefona: 061/238-13-07 ili u inboks Fejsbuk stranice Zelene šape.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Srbija se smatra srednje šumovitom zemljom – od ukupne površine teritorije, 29,1% nalazi se pod šumom – u Vojvodini 7,1%, a u središnjoj Srbiji 37,6%. Najveći problem je u Banatu, jer je ovde pošumljeno nešto više od jednog procenta teritorije. Banat ne samo da je najmanje pošumljen region u Vojvodini, već i u celoj Srbiji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh