I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pomozimo da Zrenjaninac Marko Milošev prikupi skoro 8 miliona dinara za terapije

Marko Milošev je rođen 1. septembra 1996. godine u Zrenjaninu. Dok mu nije dijagnostifikovana opaka bolest, ovaj mladić je bio uspešan sportista. Od 2015. do sada imao je deset operacija karcinoma koji mu se pojavio na potkolenici. Da bi nastavio da se bori za zdravlje potrebni su mu lekovi koji su izuzetno skupi. Zbog toga mu je, u prikupljanju novca za terapije, i te kako značajna naša pomoć.

Dvadesettrogodišnji Marko Milošev se godinama bori sa najopakijom bolešću. Prvi put je operisan 24. februara 2015. godine. A nakon toga operacije su se samo nizale jedna za drugom.

„Dana 24.02.2015. učinjena je ekscizija nevusa koji je bio prisutan od rođenja i koji je počeo da menja boju. Od samog početka lečio sam se na VMA u Beogradu. Do sada sam imao 10 operacija. Nisu sve bile u totalnoj anesteziji. Mesec i po dana nakon prve, usledila je druga operacija. Decembra 2015. imao sam treću, a u maju 2016. četvrtu operaciju. 31. decembra 2016. operisan sam peti, a pola godine kasnije šesti put. Oktobra 2017. imao sam sedmu operaciju, a već u februaru naredne godine i osmu. Nakon toga usledila je deveta, a oktobra ove godine i deseta operacija”, kaže Marko Milošev.

PerSu marketi

Marko Milošev je prvi put operisan 2015.

“Nakon prve operacije 2015. pH nalaz je, na žalost, ukazao da se radi o malignoj bolesti. Nalazi skenera, ultrazvukova i laboratorija koji su rađeni posle prve operacije bili su dobri. Tako je bilo sve do pred poslednju operaciju kada je uočena promena u limfnom čvoru u levoj preponi. 30.7.2019. urađena je FNA čvora u levom ingvinumu. Nalaz citologije ukazuje na sekundarni depozit melanoma. Detektovana je V600 mutacija BRAF gena. Od prvog dana sam u sigurnim rukama dva velika stručnjaka. Reč je o dr Milici Rajović, hirurgu plastičaru i prof. dr Lidiji Kandolf Sekulović, dermatologu-onkologu. Od samog starta bio sam svestan da me čeka velika borba sa bolešću. Po prirodi sam veliki borac i sve ove godine sam bio samouveren da ću uspeti da pobedim bolest. Za to je potrebno da čovek bude psihički pripremljen i pun pozitivne energije”, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svi nalazi su ukazivali da je kod Marka Miloševa bolest otkrivena u početnom stadijumu.

“Za moj stepen bolesti jedina opcija bilao je lečenje hirurškim putem pošto nije bilo striktno da moraju da se preduzimaju ozbiljnije mere jer je bolest na vreme otkrivena. Imao sam veliku podršku svoje porodice i prijatelja. Oni su neprekidno bili uz mene i davali su mi snagu da budem sve jači kako bih pobedio ovu bolest. A da biste pobedili ovu bolest morate biti jako strpljivi. Ne treba padati u depresije ili slično. Što bi naš narod rekao „strpljen-spašen“. Posle poslednje operacije odrađeni su skeneri i konstatovano je da ne postoji više maligni tumor. Konzilijum lekara je doneo mišljenje da su indikovane redovne kontole na tri meseca u ambulanti za melanom radi kliničkog i dermoskopskog pregleda”, objašnjava Marko Milošev.

“Imam jedan cilj, a to je da ozdravim i da nastavim da živim normalnim životom”

“Ne mogu da kažem da je svih ovih godina unazad bilo lako. Nije. Bilo je i teških momenata. Kako su se, na žalost, operacije nizale imao sam sve više i više samopouzdanja i hrabrosti. U periodu koji je usledio nisam odustajao. Svih ovih godina imao sam samo jedan jedini cilj, a to je da ozdravim i da nastavim da živim normalnim životom”, kaže naš sagovornik.

Tokom Markove borbe za život porodica i prijatelji su bili sve vreme uz njega.

“Najveća podrška su mi bili porodica, brat iz Amerike i njegova familija i prijatelji. Bez njih ovo možda ne bi bilo moguće. A to je da sam na pragu da se potpuno izlečim. Uz njih, opuštali su me još i odbojka i uzgajanje nemačkih ovčara. Odbojkom se profesionalno bavim od 2008. godine. Igram u klubu OK Proleter iz Zrenjanina na poziciji srednjeg blokera. Pošto sam se razboleo bio sam prinuđen da često budem odsutan sa treninga. Nakon svake operacije jedva sam čekao proces oporavka kako bi uspeo da se vratim na teren i priključim ekipi. To me je na neki način podstaklo da se borim sa ovom bolešću”, objašnjava Milošev.

“Nakon poslednje operacije konzilijum je doneo odluku da je potrebno razmotriti mogućnost započinjana preventivne adjuvantne imuno onkološke terapije koja je veoma skupa i ne nalazi se na listi lekova koji se izdaju na teret osvnovnog osiguranja RFZO za ovu indikaciju. Reč je o leku koji kosta  7.748.912,40  dinara. Lek bih primao 12 meseci na svake 4 nedelje. Cena leka po terapiji je 646.000 dinara. Ovo je jedan od najsavremenijih lekova koji postoje. Veoma je efikasan i može mi pomoći da potpuno neutrališem bolest koja me je mučila prethodnih godina”, kaže naš sagovornik.

Kako da svi zajedno pomognemo Marku?

Pomoć u vidu novca koji će biti iskorišćen za nabavku lekova za Marka Miloševa moguće je uplatiti slanjem sms poruke sa brojem 757 na broj telefona Fondacije „Budi human“ 3030 ili direktno na račun fondacije.

Za Markov život! Budimo humani!

Pomozimo Marku!

Slanjem SMS poruke:  Upišimo 757 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:  Upišimo human757 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:  160-6000000006108-58

Uplatom na devizni račun:  00-540-0004316.0
IBAN: RS35160005400004316015
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:  PayPal

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh