I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Poljoprivrednici za ponedeljak najavljuju blokadu ulaska u Zrenjanin i Srpsku Crnju

Nezadovoljni poljoprivrednici u Srednjobanatskom okrugu sklonili su traktore ispred dve farbirke ulja , dok su poljoprivrednici nastavili blokadu novog puta Pančevo- Beograd, a na dva sata zaustavljaju saobraćaj kod Uljme ka Vršcu. Za ponedeljak se najavljuje i blokada ulaska u Zrenjanin i Srpsku Crnju jer nisu postigli dogovor o otkupnoj ceni suncokreta.

blokada zrenjanin

Policijski inspektor PU Pančevo Jovica Antonić kaže da poljoprivrednici drže blokiran saobraćaj ispred Vršca na dva sata, a nakon čega pustaju vozila narednih 30 minuta.

„Put prema Jabuci blokiran je sa oko 20 traktora“, rekao je on i poručio da je na protestnim punktovima mirno i da nema nikakvih problema i incidenata.

Fordomanija

Predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Bavaništa Jovica Jakšić izjavio je Tanjugu da su poljoprivrednici nezadovoljni, jer nisu postigli dogovor o otkupnoj ceni suncokreta i naglasio da su potpuno blokirali prilaz Vršcu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Pristižu nam novi traktori, sve ih je više. Protest će se nastaviti dokle god se ne ispuni dogovor. Blokirali smo Jablanički put, Novi put Pančevo-Beograd, međunarodni put ispred Vršca. U ponedeljak ćemo blokirati Zrenjanin i Srpsku Crnju“, rekao je Jakšić.

Poljoprivrednici od uljara traže veću otkupnu cenu – odnosno 35 dinara po kilogramu, umesto predloženih 25.

U Ministarstvu poljoprivrede juče je održan sastanak predstavnika proizvođača i otkupljivača, ali dogovor nije postignut. Poljoprivrednici su najavili da će blokade biti nastavljene do daljneg, ali da očekuju da se situacija reši najkasnije do ponedeljka.

Posle tog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, predsednik Banatske asocijacije poljoprivrednika Jan Husarik je rekao novinarima da su poljoprivrednici izneli svoje stavove, a „uljari nisu imali razumevanja za otkupnu cenu, i ponuđena cena od pre nekoliko dana nije povećana ni za jednu paru“.

Na sastanku, koji je inicirao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, bili su predstavnici svih fabrika ulja iz Srbije i poljoprivrednika ne samo iz Vojvodine, već i ostalih delova Srbije.

Ministar Glamočić saopštio je nakon sastanka da radikalizacija protesta poljoprivrednika nikome neće doneti dobro, i ponovio da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh