I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Drugi pišu

Poljoprivrednici iz Zrenjanina u sredu protestuju

Članovi Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Zrenjanina, nezadovoljni niskim cenama poljoprivrednih proizvoda, najavili su za sredu, 28. avgust protest ispred zrenjaninske Fabrike ulja.

Sekretar tog udruženja Dragomir Mijatov ukazao je da su cene poljoprivrednih proizvoda niže i 60 odsto u odnosu na prošlu godinu, a da su troškovi proizvodnje porasli i do 40 odsto.

 

On je objasnio da je otkupna cena suncokreta prošle godine iznosila 55 dinara, a da postoje nagoveštaji da će proizvođačima ove godine za kilogram te kulture biti plaćano ne više od 22 dinara.

I Taxi Zrenjanin

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici su u nekoliko navrata pokušali da nađu rešenje sa predstavnicima Vlade i proizvođačima ulja, ali ti pokušaji, kako kaže, nisu bili uspešni.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Nama paorima bi bilo najbolje da se svi kolektivno iselimo iz zemlje. Stočarstvo je uništeno i krenuli su da uništavaju i ratarstvo. Dok jedan paor, koji ima žuljeve na rukama, ne dođe na čelo Ministarstva poljoprivrede, nema nama života“, rekao je Mijatov.

Izvor : BETA

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh