I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) štrajkom glađu traži rešenje problema pijaće vode

Članovi Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) iz Zrenjanina koji su u žižu šire javnosti dospeli nakon što su sa motornom testerom uhapšeni na protestima „1 od 5 miliona“ u Beogradu, stupili su danas u štrajk glađu zahtevajući da čelnici grada reše pitanje pijaće vode.

Miljan Čičić i Milan Pernat postavili su transparent ispred Gradske kuće „Štrajk glađu zbog vode“, čime su privukli pozornost građana.

Milan Pernat i Miljan Čičić

– Mi smo 8. maja uputili gradonačelniku zahteve koji se odnose na postavljanje cisterni sa ispravnom pijaćom vodom na nekoliko punktova u gradu, kao i definisanje datuma kada će u rad biti puštena fabrika vode za piće u Zrenjaninu. To se do danas nije realizovalo, i zato smo pristupili štrajku glađu. Kada država nema sistem, kada nema institucije, onda su štrajkovi glađu učestali, kaže Čičić dodavši da im građani prilaze, razgovaraju sa njima, a oni ih nude flaširanom vodom.

PerSu marketi

– Mnogi su i pre nas pokušavali da izraze svoje nezadovoljstvo i da nešto učine, ali ništa se nije desilo. Preduzeli smo radikalnu meru, jer mislimo da gradski čelnici imaju savest, i da će pristati da razgovaraju sa nama da zajedno rešimo problem pijaće vode, rekao je Pernat.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Podsećamo, ispred Gradske kuće u prethodnim godinama održano je više protesta i performanasa, ali nijedan nije imao snagu da pokrene veći broj građana do mere da to utiče na odluke nadležnih.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh