I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) štrajkom glađu traži rešenje problema pijaće vode

Članovi Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) iz Zrenjanina koji su u žižu šire javnosti dospeli nakon što su sa motornom testerom uhapšeni na protestima „1 od 5 miliona“ u Beogradu, stupili su danas u štrajk glađu zahtevajući da čelnici grada reše pitanje pijaće vode.

Miljan Čičić i Milan Pernat postavili su transparent ispred Gradske kuće „Štrajk glađu zbog vode“, čime su privukli pozornost građana.

Milan Pernat i Miljan Čičić

– Mi smo 8. maja uputili gradonačelniku zahteve koji se odnose na postavljanje cisterni sa ispravnom pijaćom vodom na nekoliko punktova u gradu, kao i definisanje datuma kada će u rad biti puštena fabrika vode za piće u Zrenjaninu. To se do danas nije realizovalo, i zato smo pristupili štrajku glađu. Kada država nema sistem, kada nema institucije, onda su štrajkovi glađu učestali, kaže Čičić dodavši da im građani prilaze, razgovaraju sa njima, a oni ih nude flaširanom vodom.

I Taxi Zrenjanin

– Mnogi su i pre nas pokušavali da izraze svoje nezadovoljstvo i da nešto učine, ali ništa se nije desilo. Preduzeli smo radikalnu meru, jer mislimo da gradski čelnici imaju savest, i da će pristati da razgovaraju sa nama da zajedno rešimo problem pijaće vode, rekao je Pernat.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podsećamo, ispred Gradske kuće u prethodnim godinama održano je više protesta i performanasa, ali nijedan nije imao snagu da pokrene veći broj građana do mere da to utiče na odluke nadležnih.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh