I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pokrenuta peticija „Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“ (VIDEO)

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je juče da je grad Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu prosledio inicijativu za promenu naziva grada, rekavši da je „možda ova godina ta u kojoj se navršava 100 godina od našeg grada i sjedinjenja sa maticom Srbijom, i da vratimo to naše ime našem gradu“.

Ova izjava protumačena je kao potvrda da grad nesumnjivo podržava inicijativu koje je prošle godine pokrenulo Udruženje „Petrovgrad“.

SNIMAK TV N1:

PerSu marketi

GRADONAČELNIK ZRENJANINA NE GOVORI ZA LOKALNE MEDIJE

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Upitan da prokomentariše situaciju oko promene naziva grada, gradonačelnik Zrenjanina jutros je odbio da govori o ovoj temi za lokalne medije.

Nakon jasno izrečenog stava televiziji N1, javnost u Zrenjaninu se uzburkala. Pored komentara za i protiv Petrovgrada koji se nižu jedan za drugim na društvenim mrežama, pokrenuta je i onlajn peticija „Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“ koju je do sada potpisalo preko 300 ljudi. Iako onlajn peticije nisu pravosnažne kakvo je prikupljanje potpisa kroz građansku inicijativu koja je uređena Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi, ovaj potez može da pokaže volju građana Zrenjanina koje, po svemu sudeći, niko ne želi ni da pita za mišljenje.

Naime, Udruženje „Petrovgrad“ je u vreme podnošenja inicijative za promenu naziva grada saopštilo da se ne zalažu za referendum, već da očekuju da takvu odluku donese Skupština grada. Upravo to je dovelo u sumnju celu inicijativu, i podgrejalo priče da je posredi veliki dogovor koji će, mimo građana, nesumnjivo rezultirati promenom naziva grada u Petrovgrad.

Sada se čeka potez države, odnosno Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje treba da da svoje mišljenje o zvaničnoj promeni imena.

Interesantno je da građani koji potpisuju onlajn peticiju ne koriste mogućnost da prikriju svoj identitet, i da jasno, imenom i prezimenom, izražavaju svoj stav.

Onlajn peticija dostupna je na linku DA ZRENJANIN OSTANE ZRENJANIN

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh