I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pokrenuta peticija „Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“ (VIDEO)

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je juče da je grad Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu prosledio inicijativu za promenu naziva grada, rekavši da je „možda ova godina ta u kojoj se navršava 100 godina od našeg grada i sjedinjenja sa maticom Srbijom, i da vratimo to naše ime našem gradu“.

Ova izjava protumačena je kao potvrda da grad nesumnjivo podržava inicijativu koje je prošle godine pokrenulo Udruženje „Petrovgrad“.

SNIMAK TV N1:

Fordomanija

GRADONAČELNIK ZRENJANINA NE GOVORI ZA LOKALNE MEDIJE

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Upitan da prokomentariše situaciju oko promene naziva grada, gradonačelnik Zrenjanina jutros je odbio da govori o ovoj temi za lokalne medije.

Nakon jasno izrečenog stava televiziji N1, javnost u Zrenjaninu se uzburkala. Pored komentara za i protiv Petrovgrada koji se nižu jedan za drugim na društvenim mrežama, pokrenuta je i onlajn peticija „Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“ koju je do sada potpisalo preko 300 ljudi. Iako onlajn peticije nisu pravosnažne kakvo je prikupljanje potpisa kroz građansku inicijativu koja je uređena Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi, ovaj potez može da pokaže volju građana Zrenjanina koje, po svemu sudeći, niko ne želi ni da pita za mišljenje.

Naime, Udruženje „Petrovgrad“ je u vreme podnošenja inicijative za promenu naziva grada saopštilo da se ne zalažu za referendum, već da očekuju da takvu odluku donese Skupština grada. Upravo to je dovelo u sumnju celu inicijativu, i podgrejalo priče da je posredi veliki dogovor koji će, mimo građana, nesumnjivo rezultirati promenom naziva grada u Petrovgrad.

Sada se čeka potez države, odnosno Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje treba da da svoje mišljenje o zvaničnoj promeni imena.

Interesantno je da građani koji potpisuju onlajn peticiju ne koriste mogućnost da prikriju svoj identitet, i da jasno, imenom i prezimenom, izražavaju svoj stav.

Onlajn peticija dostupna je na linku DA ZRENJANIN OSTANE ZRENJANIN

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh