I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pokrali šest kilometara bakarne žice

Nepoznati počinioci ukrali su u Zrenjaninu i Žablju više od šest kilometara bakarne užadi i provodnika s dalekovoda, čija je vrednost više od milion dinara.

Dalekovod bio pod naponom ali u „praznom hodu“

„Elektrovojvodina“ je saopštila da su 24. novembra elektromonteri Elektrodistribucije Zrenjanin primetili da na delu mreže u Novom Miloševu nedostaje 18 raspona bakarnog užeta ukupne dužine 3,5 kilometara. Dalekovod na kojem se desila krađa je bio pod naponom, ali u takozvanom „praznom hodu“, pa potrošači nisu osetili poremećaj u snabdevanju električnom energijom. Elektrovojvodina je saopštila da se 26. novembra desila još jedna krađa na mreži pogona Elektrodistribucije Novi Sad u Žablju, gde je ukradeno oko 2.700 metara bakarnog provodnika s visokonaponskog dalekovoda. O krađama su odmah obaveštene nadležne policijske uprave.
Elektrovojvodina je još jednom upozorila da izvršioci takvih dela dovode u pitanje i svoj život i živote onih koji su u neposrednoj blizini oštećenih objekata, ali i stabilnost prenosne mreže.
„Šteta koju lopovi prouzrokuju na mreži nije onolika koliko koštaju sekundarne sirovine u otkupnim stanicama, već je to deo opreme čiji delovi mnogo više koštaju i čija nabavka može da potraje i po nekoliko meseci“, navodi se u saopštenju. Elektrovojvodina je uputila novi apel organima i institucijama da joj pomognu u borbi protiv krađe električne energije i delova elektroenergetske opreme.

I Taxi Zrenjanin

Izvor : Beta

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh