I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pokrajinska Vlada izdvojila dodatnih 100 miliona dinara za zaprašivanje komaraca

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine od 2. avgusta nastavlja centralizovanu akciju suzbijanja larvi komaraca na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinska Vlada obezbedila je dodatnih 100 miliona dinara za ove potrebe, a u koordinisanoj akciji koju Pokrajinski sekretarijat sprovodi sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, utvrđeno je da je neophodno sprovesti dodatne mere radi sprečavanja širenja groznice zapadnog Nila, tako da će se na teritoriji naše pokrajine dodatno tretirati 29.700 hektara vodene površine.

Aktivnosti su posebno usmerene na područja lokalnih samouprava, koja se nalaze na teritoriji Južnog Banata i Južne Bačke, jer su tu registrovani slučajevi obolevanja od groznice zapadnog Nila.

PerSu marketi

U četvrtak, 2. avgusta,  tretiraće se hemijskim sredstvima kanalska mreža oko sledećih lokalnih samouprava: Novi Sad, Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nakon toga, tretmani će se nastaviti u Južnom Banatu, u lokalnim samoupravama Kovin, Opovo, Vršac i Bela Crkva, a u nastavku akcije i na drugim područjima koja su utvrđena kao potencijalna žarišta – stoji u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

  • Divider

  • Divider
Na vrh