I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Pokrajinska sekretarka dr Kopitović u poseti zrenjaninskoj bolnici

Zrenjaninsku bolnicu danas je posetila pokrajinska sekretarka za zdravstvo dr Vesna Kopitović koja je u društvu rukovodstva zrenjaninske bolnice i čelnika lokalne samouprave dobila informacije o relaizovanim aktivnostima u bolnici koje je pomogla pokrajina.

kopitovic1

Tu se pre svega misli na nabavku specijalnog vozila za urgentna stanja – reanimobila koji je od nedavno u funkciji. Nabavka reanimobila je iziskivala i formiranje posebne Prijemno trijažne ambulante u kojoj rade lekari specijalisti urgentne medicine, specijalisti interne medicine, hirurgije, lekari i tehničari specijalizovani za reanimacije i sve oblasti hitnih stanja.

U nabavci reanimobila kojim će pacijenti biti transportovani u ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite učestvovao je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju sa 4.274.262 dinara, a Grad Zrenjanin sa 1,5 miliona dinara.

I Taxi Zrenjanin

– Nadam se da će ovo vozilo i služiti svrsi, za prevoz pacijenata iz Zrenjanina ka većim kliničkim centrima. Na ovaj način uspevamo da pokrijemo i problem kvalitetnog transporta do Beograda i Novog Sada, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je podsetio da je grad u prošloj godini obezbedio osam novih vozila za Službu hitne medicinske pomoći.

Direktorka zrenjaninske bolnice doktorka Gordana Kozlovački rekla je da će nabavka reanimobila povećati sigurnost građana u situacijama hitnih stanja u kojima su brzina reakcije medicinskog tima i transporta presudne za nečiji život.

kopitovic

Dr Kozlovački je upoznala pokrajinsku sekretarku sa završenim procesom rušenja zgrade stare ginekologije na čijem će se mestu naći zelena oaza sa dečijim igralištem.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh