I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Pokrajina pomaže srednjebanatski region

PotpisivanjeGrad Zrenjanin, opštine Novi Bečej i Žitište potpisali su danas ugovore o dodeli sredstava sa Pokrajinskim sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Pokrajinski sekretarijat obezbedio je 50 miliona dinara, koji će biti raspoređeni na 38 lokalnih samouprava, i to za realizaciju 34 projekta na njihovim teritorijama, izjavio je Duško Radaković, zamenik pokrajinskog sekretara.

Na osnovu konkursa,  Zrenjaninu je odobreno 735.000 dinara, koji će biti iskoriščeni za realizaciju projekta „Sistem 48 sati“. Partner Gradu Zrenjaninu na ovom projektu je Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“. Projekat se odnosi na poboljšanje efikasnosti rada lokalne samouprave, nakon čije će realizacije svaki podnosilac nekog zahteva, bilo da je reč o investitoru ili građaninu, morati od nadležnih da dobije odgovor u roku od 48 sati, sa preciznom informacijom da li je moguće realizovati predmet i koji su dalji koraci u realizaciji.

Opština Novi Bečej  dobila je 1.180.000,00 dinara za izradu strategije razvoja opštine za period od 2016. do 2020. godine. Opštini Žitište obezbeđeno je 963.000 dinara koji će biti utrošeni za izradu preostalih akcionih planova, koji su od presudnog značaja za njen razvoj, potvrdio je Jene Lazar, zamenik predsednika te opštine.

PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh