I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pokrajina odobrila 40 miliona dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je u Novom Sadu potpisao ugovore o sufinansiranju dva infrastrukturna projekta u Zrenjaninu u iznosu od 41 milion dinara, a ugovore mu je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Grad Zrenjanin je, za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju “Ruža Šulman” u Zrenjaninu, iz pokrajinskog budžeta dobio 40 miliona dinara, dok je milion dinara izdvojeno za sufinansiranje projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta kotlarnice, građevinskih radova sa ugradnjom kotla i potrebnim instalacijama u Osnovnoj školi “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki.

Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da dodela sredstava za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju “Ruža Šulman” predstavlja formalni početak prve faze rekonstrukcije dotrajale mreže u gradu. Ukupna vrednost investicije u naselju “Ruža Šulman”, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, iznosi 60,6 miliona dinara sa PDV-om, što znači da će preostala sredstva, u iznosu većem od 20 miliona dinara, biti obezbeđena iz budžeta grada, objasnio je gradonačelnik.

“Imamo spremne projekte za još pet mesnih zajednica u gradu, i ukupna dužina cevovoda koji treba da se zameni iznosi 19 kilometara. Prve korake ka tome pravimo u naselju “Ruža Šulman” i ovde ćemo, uz zamenu azbestnih i drugih cevovoda starih 60 godina, izvršiti i rekonstrukciju postojećih šahtova, kao i izmeštanje vodomera van objekata kolektivnog stanovanja i izradu vodovodnih priključaka”, istakao je gradonačelnik Salapura.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Dodao je i da starost vodovodne mreže u gradu ima uticaj na kvalitet vodosnabdevanja, koji se ogleda u češćim prekidima usled učestalih havarija i kvarova, a održavanje takve mreže zahteva vanredna materijalna ulaganja i dodatnu angažovanost ljudstva i mehanizacije JKP “Vodovod i kanalizacija”, koje brine o njenom funkcionisanju.

Projekat u OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki gradonačelnik takođe ocenjuje veoma značajnim i ističe da će se njegovom realizacijom rešiti dugogodišnji problem, unaprediti sistem grejanja i postići energetska efikasnost i održivost u toj školi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh