I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Pokrajina i grad Zrenjanin obezbedili sredstva za šest važnih projekata

Pokrajinski sekretar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Bogaroški i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisali su danas šest ugovora za realizaciju projekata vezanih za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i uređenje kanalske mreže.

bogaroski

Konkretno, reč je o projektima „Izgradnja vodotornja i dela vodovodne mreže naselja Tomaševac“, „Izgradnja javne vodovodne mreže u delu naselja Šumica“, „Završetak izgradnje zajedničkog vodovodnog sistema MZ Mihhajlovo i MZ Jankvo most“, „Izgradnja atmosferske kanalizacije u ulici Pere Dobrinovića u Zrenjaninu“ i „Završetak izgradnje sanitarne kanalizacije Klek (I faza)“ za koje će Pokrajinski sekretarijat izdvojiti 35 miliona dinara.

Za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, pokrajina će izdvojiti 49,5 miliona, dok će Grad Zrenjanin učestvovati sa 33 miliona dinara.

PerSu marketi

– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će u saradnji sa lokalnim samoupravama u ovoj godini uložiti preko milijardu dinara za saniranje kanalske mreže, i mislim da nakon 2014. godine ne treba mnogo objašnjavati koliko je briga o kanalskoj mreži važna. Naši napori su se videli te godine kada Vojvodina nije imala značajnijih problema sa poplavama. Završili smo i konkurse za vodosnabdevanje i izgradenje i saniranje kanalizacione mreže gde smo prednost dali ruralnim sredinama i za sada uložili ukupno 334 miliona dinara, a očekujemo da ćemo rebalansom pokrajinskog budžeta obezbediti i dodatna sredstva, izjavio je Bogaroški nakon potpisivanja ugovora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

bogaroski1

Slično ciljevima pokrajine koja favorizuje razvoj ruralnih sredina, i Grad Zrenjanin teži ka stvaranju uslova za život poput onih u gradu.

– Pedeset hiljada ljudi živi u 22 naseljena mesta grada Zrenjanina i mi u tim mestima hoćemo da stvorimo uslove života kakvi su u gradskim naseljima. Konkurisali smo na razne pokrajinske konkurse i sada možemo da realizujemo bitne projekte, pre svega u vodosnabdevanju i izgradnji fekalne kanalizacije u naseljenim mestima, a radićemo i na sanaciji postojeće i izgradnji nove kanalske mreže, saopštio je Janjić.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je u poslednjih deset godina u Zrenjanin uložio milijardu i 140 miliona dinara, ne računajući današnje projekte.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh