I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Pokrajina i grad Zrenjanin obezbedili sredstva za šest važnih projekata

Pokrajinski sekretar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Bogaroški i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisali su danas šest ugovora za realizaciju projekata vezanih za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i uređenje kanalske mreže.

bogaroski

Konkretno, reč je o projektima „Izgradnja vodotornja i dela vodovodne mreže naselja Tomaševac“, „Izgradnja javne vodovodne mreže u delu naselja Šumica“, „Završetak izgradnje zajedničkog vodovodnog sistema MZ Mihhajlovo i MZ Jankvo most“, „Izgradnja atmosferske kanalizacije u ulici Pere Dobrinovića u Zrenjaninu“ i „Završetak izgradnje sanitarne kanalizacije Klek (I faza)“ za koje će Pokrajinski sekretarijat izdvojiti 35 miliona dinara.

Za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, pokrajina će izdvojiti 49,5 miliona, dok će Grad Zrenjanin učestvovati sa 33 miliona dinara.

I Taxi Zrenjanin

– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će u saradnji sa lokalnim samoupravama u ovoj godini uložiti preko milijardu dinara za saniranje kanalske mreže, i mislim da nakon 2014. godine ne treba mnogo objašnjavati koliko je briga o kanalskoj mreži važna. Naši napori su se videli te godine kada Vojvodina nije imala značajnijih problema sa poplavama. Završili smo i konkurse za vodosnabdevanje i izgradenje i saniranje kanalizacione mreže gde smo prednost dali ruralnim sredinama i za sada uložili ukupno 334 miliona dinara, a očekujemo da ćemo rebalansom pokrajinskog budžeta obezbediti i dodatna sredstva, izjavio je Bogaroški nakon potpisivanja ugovora.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

bogaroski1

Slično ciljevima pokrajine koja favorizuje razvoj ruralnih sredina, i Grad Zrenjanin teži ka stvaranju uslova za život poput onih u gradu.

– Pedeset hiljada ljudi živi u 22 naseljena mesta grada Zrenjanina i mi u tim mestima hoćemo da stvorimo uslove života kakvi su u gradskim naseljima. Konkurisali smo na razne pokrajinske konkurse i sada možemo da realizujemo bitne projekte, pre svega u vodosnabdevanju i izgradnji fekalne kanalizacije u naseljenim mestima, a radićemo i na sanaciji postojeće i izgradnji nove kanalske mreže, saopštio je Janjić.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je u poslednjih deset godina u Zrenjanin uložio milijardu i 140 miliona dinara, ne računajući današnje projekte.

  • Divider

  • Divider
Na vrh