I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pokojniku se obračunava pretplata za RTS!

RTS se možda gleda I na “onom svetu”, ali ni tamo nije za “dž”! Eto to nam je palo na pamet kada smo pročitali vest u rubrici “bizarno”,  gde je s pravom smeštena.


Da je Lazar Putić iz sela Melenci kod Zrenjanina živ, verovatno bi se nasmejao poštaru koji na njegovo ime revnosno donosi račune za TV pretplatu i posedovanje električnog brojila. Na njima je čak uredno i naznačeno da ako na vreme izmiri dug, dobija popust od pet odsto. Ali postoji problem: Lazar Putić je mrtav već 28 godina, a u kući u kojoj je davno stanovao sada nema nikoga. – Živeo je u ovoj razrušenoj i napuštenoj kući, koja je danas bez domaćina, struje i televizora. Ona se nalazi u Njegoševoj ulici broj 69 i na tu adresu poštar svakog meseca donosi račune. S obzirom na to da Putić nema naslednika ili rođaka, poštar je primoran da račune ostavi na starim vratima ili da ih ubaci u dvorište – kaže za Kurir Dušan Vujasin, pravnik kod koga su meštani sela došli kako bi tužili Elektrovojvodinu Novi Sad, koja je nadležna. Prema njegovim rečima, svima smeta što nikoga ne zanima pitanje pokojnikovog duga i što RTS i Elektrovojvodina ne rade valjano svoj posao.

– Njegov dug za TV pretplatu iznosi 29.852 dinara, a za električno brojilo 3.077 dinara. Pa nije čovek u mogućnosti da gleda televiziju. Ali Tijanića to ne zanima! Zbog takvih nepravilnosti sam prekjuče Elektrovojvodini i RTS poslao umrlicu i račune kako bi obustavili obračunavanje duga i kamate na pokojnikovo ime – revoltiran je Vujasin, koji dodaje da bi se sve lako rešilo kad bi neko pogledao izvod iz matične knjige umrlih.

Izvor : Kurir

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

Biću slobodna da dam epilog priče : Ni umrlica vam više nije valjan dokaz da niste živi! Leya81

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh