I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Poklon Nacionalnog saveta Mađara Zrenjaninskoj gimnaziji

Zahvaljujući višegodišnjoj uspešnoj saradnji Nacionalnog saveta Mađara i Zrenjaninske gimnazije,ova obrazovna ustanova bogatija je za jedan laptop i projektor sa platnom.

Pozdravljajući predstavnike Nacionalnog saveta Mađara, direktor gimnazije Milan Radaković izrazio je zadovoljstvo što je među učenicima osnovnih škola, koji nastavu pohađaju na mađarskom jeziku, ova prosvetna ustanova veoma tražena. Interesovanje  rezultira time da se u gimnaziji svake godine otvori jedno odeljenje opšteg tipa na mađarskom jeziku.

I Taxi Zrenjanin

Predstavnica Nacionalnog saveta Mađara, Aniko Jeras, ovom prilikom je istakla da su pokloni uručeni zahvaljujući podršci Vlade Mađarske i Fondacije „Bethlen Gábor“, koji sa Nacionalnim savetom godinama unazad prepoznaju značaj školovanja učenika na njihovom maternjem jeziku.

UMETNIČKI I ČITALAČKI KUTAK U MAĐARSKOM ODELJENJU

Profesorice mađarskog jezika i likovne kulture, Kornelia Kapuši i Valentina Vencel, izjavile su za naš portal da će učionica koju koriste učenici drugog i četvrtog razreda mađarskih odeljenja, uskoro biti preuređena u umetnički i čitalački kutak, gde će đaci, čitajući i slušajući muziku, moći da provedu svoje slobodno vreme i da iskoriste brojna književna dela i novinske članke u korist njihove svakodnevne nastave.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh