I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Poklanjaju bebu jer nemaju čime da je hrane

– Dogovorili smo se da ćemo bebu dati čim se bude rodila. Moramo da je poklonimo jer nemamo od čega da je prehranimo i odgajamo. Daćemo je bilo kome ko bude spreman da je voli i brine o njoj kao o svom rođenom detetu!

swaddled-newborn

Ovim jednostavnim, ali teškim i uznemirujućim rečima objasnio je svoju strašnu muku Dragan Nikolin (45). On, njegova nevenčana supruga Žana Međa (32), koja je u devetom mesecu trudnoće, i njihovo dvoje dece, prepešačili su oko 70 kilometara da bi iz mesta Itebej u opštini Žitište stigli do Beograda.

Dok dvoje mališana Dragana (4) i Dragan (5,5) neprestano ponavljaju da su gladni, njihovi nemoćni roditelji sede nepomično, bezvoljno gledajući u daljinu i nervozno lomeći prste.

I Taxi Zrenjanin

– Baš je hladno! Peške smo krenuli iz Zrenjanina, ali usput smo stajali da se odmorimo i ugrejemo. A da nas pitate gde smo krenuli, ne znam da vam kažem. Da rovarimo po kontejnerima, da tražimo prenoćište, da prosimo, da idemo pred Vladu… Gde ćemo i šta ćemo, živote?! Sad će i beba da se rodi i, umesto da se veselimo, razmišljamo šta ćemo joj dati da jede. Nemamo ni za mleko. Zato moramo da uradimo ono što je najteže za svakog roditelja, ali bolje i to nego da nam umre od gladi i hladnoće – razmišlja Dragan naglas, dok deca i dalje pominju da su gladna.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Žana objašnjava da im je poslednji „obrok“ dala sinoć – jogurt koji je našla na ulici.

– U blizini objekta pored kojeg živimo nalaze se groblje i deponija. Tu sam našla dušek na kojem spavamo. Tamo pronalazim i hranu i garderobu za decu i nas. Živimo bez vode, struje, grejanja, zidova i prozora. U šupi. Tako je već četiri godine, otkad nam se kuća srušila zbog blizine kanala. Bila je trošna, a vlaga je učinila svoje – priča ova nesrećna trudnica, čije je mlađe dete srčani bolesnik, a suprug već pet godina ne može da nađe posao.

Izvor: Kurir.rs/Sanja Ilić       Foto : ilustracija

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh