I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pojedine stranke za promenu naziva grada u Petrovgrad

Srpska napredna stranka podržava ideju o vraćanju imena grada u Petrovgrad, rečeno je Danasu povodom inicijative koju je najavila odbornička grupa „Napred Petrovgrad“. Ovu grupu u skupštini Zrenjanina čine DSS i pokret „Napred Banat“, koji su svi u koaliciji sa vladajućom SNS.

– Višedecenijska javna rasprava jasno pokazuje zainteresovanost sugrađana da se pomenuti predlog sprovede u delo. Naš stav je jasan i smatramo da referendum treba uvezati sa prvim narednim izborima i zbog ekonomičnosti i zbog legitimiteta koji bi dobili većom izlaznošću birača – objasnio je za Danas pokrajinski poslanik SNS Darko Bađok.

Zrenjanin

Zrenjanin – Grad nosi današnji naziv od 1946.godine

PerSu marketi

Promena naziva imena je tema koja zaokuplja javnost, a na brojnim sajtovima za kratko vreme našlo se puno komentara na ovu temu. Dok je za građane to nepotrebno pitanje i „veliki trošak“ zbog dokumentacije i brojnih javnih tabli, preimenovanja firmi i ustanova, za upućenije u politička kretanja predlog o promeni imena je samo deo legitimnih zahteva stranaka. I dok su pojedini istoričari juče odbili da komentarišu ovaj predlog, u Gradskom odboru DSS su najavili početak prikupljanja potpisa građana i stavljanje ove teme na dnevni red skupštine grada.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Svi znamo da je Žarko Zrenjanin Uča bio iz političkog kadra, a gradovi ne treba da dobijaju imena po funkcionerima partija. Ako se ne usvoji takav princip, sutra bi mogli da imamo neko Dačićevo ili Krkobabićevo – rekao je Marko Zarubica, odbornik DSS u Skupštini Zrenjanina.

Izvor : Danas, M. Pudar

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh